Eğitim Birman Kedisi Nedir? Özellikleri Ve Bakımı

Birman Kedisi Nedir? Özellikleri Ve Bakımı

19.08.2021 - 16:36 | Son Güncellenme:

Birman kedisi evlerde sıklıkla beslenen kedi türlerinden bir tanesidir. Bu kedi türü çok bilindik değildir. Ancak sevimli kedi türleri arasında bulunmaktadır. Türkiye'de de bu kedi türüne sıklıkla rastlanmaktadır. Birman kedisi nedir? Özellikleri ve bakımı nasıldır detayları ile derledik.

Birman Kedisi Nedir Özellikleri Ve Bakımı

Birman kedisi kutsal sayılan kedilerden bir tanesidir. Bu kedinin kendine özgü bir takım özellikleri bulunmaktadır. Bu kedi en fazla Myanmar bölgesinde görülmektedir. Günümüzde evlerde evcil hayvan olarak beslenebilmektedir.

Birman Kedisi Nedir?

Birman kedisi oldukça uysal olan kedi türlerinden bir tanesidir. Bunun yanında son derece konuşkan olması ile de dikkat çekmektedir. Tarihte pek çok çağda bu kedi türü kutsal olarak kabul edilmiştir. Tarihi devirlerde bu kedi türü Fransız gezginlere sıklıkla hediye edilmekteydi. Bu nedenle de tüm dünyaya yayılmıştır.

Birman Kedisi Özellikleri ve Bakımı Nasıldır?

Birman kedisinin ana vatanı Tayland'dır. Kökeni ise güney Doğu Asya'ya kadar dayanmaktadır. Bu kedi türünün krem rengi tüyleri bulunur. Mavi tüylere sahip olan türleri de bulunmaktadır. Orta veya uzun yapılı tüyleri olabilmektedir.

Yaklaşık 5 kg ağırlığa ulaşabilmektedir. Yüzünde bulunan tüyler daha koyudur. Bu da karakteristik bir özellikleridir. Göz renkleri çoğunlukla mavi olmaktadır. Evcil hayvan olarak sıklıkla beslenmektedir. Vücutları çok büyük olmamakla birlikte orta bir büyüklüğe sahiptir. Yuvarlak göz yapıları bulunur. Sakin ve uysal olmaları ile dikkat çekmektedir. İnsanlar ile oldukça iyi bir şekilde anlaşabilmektedirler. Sahipleri ile güçlü bir bağ kurmaktadırlar.