Eğitim Borsada T1 T2 Ne Demek? T2 Bakiye Neden Eksiye Düşer?

Borsada T1 T2 Ne Demek? T2 Bakiye Neden Eksiye Düşer?

13.04.2022 - 16:53 | Son Güncellenme:

Borsa, tahvil ve hisse senetlerinin belirli fiyat ve koşullar ile kişilerin satın alması ile yapılan yatırım şeklidir. Borsaya giren kişilerin ileri tespit etme bazı bilgileri önceden kestirmeleri, kazanç sağlamasını yardımcı olmaktadır. Borsada T1 T2 ne demek? T2 bakiye neden eksiye düşer detayları ile derledik.

Borsada T1 T2 Ne Demek T2 Bakiye Neden Eksiye Düşer

Borsada T1 T2, paranın çekileceği günün belirlenmesi olarak geçmektedir. Borsada T1, paranın 1 gün sonra nakdi olarak çekilebilir olmasını göstermektedir. Borsaya giren özel ve kurumsal firmaların hepsi, bir kazanç sağlamak için yatırımla yapmaktadırlar. Yapılan yatırımdan gelen kazancın çekilmesi işlemleri ise T1, T2 olarak tanımlanmaktadır.

Borsada T1 T2 Ne Demek?

Nakdi paranın borsada işlenmesinden sonra ki kazancın çekilmesinden sonra geçecek zamanı belirtmek için T1, T2 ifadeleri kullanılmaktadır. T1 den yukarıda bahsettiğimiz gibi T2 ise satışı yapılan hisse senedin 2 gün sonra hesaba aktarılması olarak geçmektedir.

T2 Bakiye Neden Eksiye Düşer?

Borsada T2 bakiyesi, hisse senedi ve benzeri alım satımlardan sonra belirli bir komisyonun hesaptan düşme işlemi olarak tanımlanmaktadır. Sık sık takip edilmeli, aradaki komisyon bedellerin belirlenmesi gerekmektedir.