Eğitim Bpd Nedir? Ultrasonda Bpd Ne Anlama Gelir?

Bpd Nedir? Ultrasonda Bpd Ne Anlama Gelir?

27.02.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:

Ultrason tıp alanında kullanılan bir cihazdır. Bu cihazda yapılan çekimler sonrasında bazı terimler ortaya çıkar. Bpd bu terimler içerisinde yer alıyor. Bpd teriminin ne olduğu ve neyi ifade ettiği merak edilen bir konudur. Bpd nedir? Ultrasonda bpd ne anlama gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar

Bpd Nedir Ultrasonda Bpd Ne Anlama Gelir


Bpd, hamilelik süreci ve bebeğin sağlık durumunu gösteren semboller olarak biliniyor.

Bpd Nedir?

Hamilelik belirtilerinin görülmesiyle birlikte, idrar ve kan testi yapılır. Bu testlerle birlikte hamileliğin kesin tanısı konulur. Bebeğin sağlıklı gelişimini takip etmek için bazı ölçümler ve testler yapılır. Bu yapılan testlerle bebeğin sağlığı devamlı olarak kontrol edilir. Hamilelik tespitiyle birlikte doktorlar tarafından anneler muayene edilir.

Yapılan muayeneler birlikte hem annelerin hem de bebeklerin sağlıkları kontrol edilir. Hamilelik dönemi süresince ayda bir kere kontroller yapılır. Yapılan kontroller tamamen hamilelerin sağlık durumuyla ilgilidir. Yapılan ultrason kontrolleriyle birlikte Bpd değerleri ortaya çıkıyor. Bu değerlerin kontrolleri doktorlar tarafından yapılarak, gelişmelerin süreci yakından takip ediliyor. Hem anne hem de bebek sağlığını yakından ilgilendiren bu değerlerin, önemi oldukça büyüktür.

Ultrasonda Bpd Ne Anlama Gelir?

Ultrasonda bulunan Bpd teriminin açılımı, Bipariteal Diameter olarak biliniyor. Bpd, kafa tasının enlemesine olarak çap kontrolü yapılır ve bu kontroller doktorlar tarafından değerlendiriliyor. Bebeklerin sağlıklı bir gelişimde olup olmadığı bu ölçümlerle yapılıyor. Bebeğin kafatasının her iki bölümünde yer alan paryetal, kemikler arasındaki mesafeler Bpd oranı olarak kullanılıyor.

Bpd ile birlikte ultrasonda bulunan birçok farklı terim bulunuyor. Bpd değerleri yapılan ölçümlerde yüksek veya düşük çıkabilir. Fakat bu durum endişe edilecek bir durum değildir. Bebeklerin anne karnında duruşuna göre bu değerler değişebiliyor. Yapılacak olan ölçümlerin tekrarlanmasıyla Bpd normal değerlerine ulaşılabiliyor.