Eğitim Burdur Gölü Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Burdur Gölü Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

18.10.2021 - 03:57 | Son Güncellenme:

Göller bölgesinde yer alan Burdur gölü de en önemli göller arasında yer almaktadır. Siz de Burdur gölünü duyduğunuz zaman nerede olduğunu öğrenmek isteyebilirsiniz. Aynı zamanda Burdur gölünün özellikleriyle ilgili ve oluşumu ile ilgili fikir edinmek isteyebilirsiniz. Burdur Gölü nerede? Gölün özellikleri, oluşumu ve tarihçesi nasıldır tüm detayları ile derledik.

Burdur Gölü Nerede Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Burdur gölü, Isparta ve Burdur arasında yer almakta olan tektonik bir göl olarak bilinmektedir. Türkiye'de bulunan en büyük göller arasında yer almaktadır. Türkiye'de bulunan yedinci büyük göl olarak Burdur gölü ifade edilebilir. Konum olarak Burdur şehir merkezine de oldukça yakın olduğu bilinmektedir.

Burdur Gölü Nerede?

Burdur gölü, suyu tuzlu olan bir göl olarak bilinmektedir. Oluşumu bakımından tektonik bir göl olduğu da bilinmektedir. Burdur gölünün oluşumunun; yağışlar, mevsimlik ve sürekli akarsular ile yeraltı sularından beslenerek meydana gelmekte olduğunu söylemek mümkündür.

Burdur gölü tuzlu olmasının yanında aynı zamanda ülkemizde yer alan en derin göllerden birisidir. Burdur gölü Burdur ve Isparta arasında yer almakta olan bir göl olarak bilinmektedir. Burdur gölünün batı kısmında ise bir fay hattı bulunduğu ifade edilebilir. Bundan dolayı da Burdur gölünün yapısının dar bir şekilde uzandığını söylemek mümkündür.

Gölün Özellikleri, Oluşumu ve Tarihçesi

Burdur gölü kapalı bir havzada bulunmaktadır. Dışarıya bir akıntısı bulunmamaktadır. Burdur gölünün suyu ise arseniklidir. Çevresinde 100'den fazla kuş türünün yaşadığı bilinmektedir. Burdur gölü 250 kilometrelik bir alanda yer almaktadır. Tektonik hareketler sonucunda meydana gelen bir göl olduğunu söylemek mümkündür. Burdur gölünün uzunluğu ise 34 metre olarak bilinmektedir. Küresel ısınmadan kaynaklı olarak son zamanlarda Burdur gölünün kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı söylenebilir. Aynı zamanda Burdur gölünün uluslararası bir öneme sahip olduğu da bilinmektedir.