Eğitim Buzağı Nedir? Neyin Yavrusuna Buzağı Denir?

Buzağı Nedir? Neyin Yavrusuna Buzağı Denir?

12.03.2021 - 02:16 | Son Güncellenme:

Etrafımızda insanlar için yaratılmış ve onlara bir takım görevler verilmiş olan hayvanlar bulunmaktadır. Bu hayvanlar gerek gıdaları, gerek giysileri, gerek işlevleri bakımından insanlara hizmet etmektedir. Uzun zamanlardan bu yana da üreyerek günümüze kadar gelmişlerdir. Çok sevimli olan bu hayvan yavruları büyümekte ve insanlara faydası olmaktadır. Bu yavru hayvanlardan bir tanesi de buzağılardır. Buzağı hangi hayvanın yavrusudur? Neyle beslenirler ve nasıl büyürler? İşte minik buzağılar hakkında tüm detaylar.

Buzağı Nedir Neyin Yavrusuna Buzağı Denir

Buzağı, inek yavrularına verilen bir isimdir. Bazı kaynaklarda sığır yavrusu olarak da adlandırılmaktadır. Yeni doğmuş inek yavrularına denir.

Buzağı Nedir?

Buzağı, yeni doğmuş, sadece süt ile beslenebilen inek yavrularına verilen isimdir. Buzağılar erkek ya da dişi olabilirler. Erkek buzağılar büyüdüklerinde boğa veya öküz, dişi buzağılar büyüdüklerinde inek veya düve alarak isimlendirilirler.

Neyin Yavrusuna Buzağı Denir?

Sığır yavruları buzağı olarak adlandırılır. Annelerinin 9 aylık gebelik döneminden sonra veteriner yardımı ile doğarlar. İlk aylarda sadece süt ile beslenirler. Bazı çiftçiler buzağılara direkt olarak annesini emzirirken bazı çiftçiler de biberon vasıtası ile buzağıları beslerler.