Eğitim Çamaşır Makinesi Kokusu Nasıl Gider? Çamaşır Makinesindeki Ağır Kokular Nasıl Geçer?

Çamaşır Makinesi Kokusu Nasıl Gider? Çamaşır Makinesindeki Ağır Kokular Nasıl Geçer?

15.04.2021 - 15:50 | Son Güncellenme:

Temizlik, ortamda ya da bir yerde istenilmeyen kir, mikrop ve pisliklerin ortamdan uzaklaştırılması işlemidir. Geçmiş insanlardan günümüz insanlarına kadar devam eden temizlik işlemi aynı zamanda hayvanlar tarafından da uygulanmaktadır. Temizliğin önemli yardımcılarından birisi olan çamaşır makinesi ise hayatın vazgeçilmezlerinden olmuştur. Çamaşır makinesi kokusu nasıl gider? Çamaşır makinesindeki ağır kokular nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Çamaşır Makinesi Kokusu Nasıl Gider Çamaşır Makinesindeki Ağır Kokular Nasıl Geçer

Geçmişte çamaşırlar değişik yöntemlerle yıkanırdı. Bu yöntemler oldukça yorucu ve zaman alıcıydı. Ayrıca eski yöntemlere göre çamaşır yıkamak çok fazla su harcanmasına da neden olurdu. Çamaşır makinesi ise bu sıkıntıları ortadan kaldırmış bir icattır.

Çamaşır Makinesi Kokusu Nasıl Gider?

Çamaşır makinesi çağımızın en çok kullanılan beyaz eşyalarından birisidir. Birçok farklı çeşit ve modelde bulanan bu makineler kişilere değişik faydalar sağlamaktadır. Çamaşır makinelerinin; çamaşır yıkamada pratik olması, büyük parçaları bile yıkayacak kadar güçlü olması, hızlı ve zaman kazandırıcı olması, çok az su ile çok fazla çamaşır yıkaması, az elektriği çok verime dönüştürmesi, pratik olması gibi faydaları bu beyaz eşyanın kullanımını arttırmıştır. Günümüzde bu makinelere yorgan yıkama programı da eklenerek işlevleri arttırılmıştır.

Çamaşır makinelerinin sık kullanımı nedeniyle çamaşırlarda bazen koku olabilmekte ya da temiz yıkanmamaktadır. Bunun pek çok nedeni olsa da en bilinen nedeni makinenin temizliğinin düzenli yapılmamasıdır. Çamaşır makinesi temizliği şu aşamalarla gerçekleştirilir;

Haberin Devamı

Makinenin içi boşaltılır.

Öncelikle dış yüzeyi tamamen temizlenir.

Ardından deterjan koyma gözü açılarak bir bezle silinir.

Deterjan gözüne bir miktar ısınmış su dökülür.

Tekrar bir bezle atık deterjanlar temizlenir.

Tercihe göre deterjan bölmesine makine temizleyici sıvı ya da çok az karbonat koyulur.

Cam kapak silinir.

Makine boş haliyle kısa programda çalıştırılır.

Makine programını tamamlayınca kapağı açık şekilde kurumaya bırakılır.

Ayrıca çok az bilinen bir bilgi ise; çamaşır makinesi koku sebeplerinden biriside makinenin en alt sağ ya da sol köşesinde bulunan atık kapağının bilinmemesidir. Bu kapağın altında küçük bir delik bulunur. Bu delik açılınca siyah, ince, plastik bir boru çıkar. Bu sorunun içerisindeki su boşaltılır. Ayrıca makine içerisine kaçan şeylerde buraya gelebilir. Bunlarda çıkarılarak bu bölme temizlenir.