Eğitim Caraskal Nedir, Ne İşe Yarar? Caraskal Nerelerde Kullanılır?

Caraskal Nedir, Ne İşe Yarar? Caraskal Nerelerde Kullanılır?

11.03.2021 - 15:38 | Son Güncellenme:

Günlük hayatımızı kolaylaştıran ve pek çok işleri yapmaya faydası olan basit makinalar bulunmaktadır. Bu makinalar sayesinde sadece insan kuvveti ile yapılamayan işler kolaylıkla yapılmaktadır. Caraskal da bu basit makinalardan bir tanesidir. Peki bu makine hangi alanlarda kullanılmaktadır? İnsanlara ne gibi faydalar sağlamaktadır? İşte Caraskal hakkında tüm detaylar.

Caraskal Nedir, Ne İşe Yarar Caraskal Nerelerde Kullanılır

Caraskal yük kaldırmada kullanılan bir ekipman olarak göze çarpar. Bu makine sayesinde kaldırılamayan ve zorlanan ağırlıklar kolayca kaldırılabilir. Dişli, elektrikli gibi çeşitleri vardır.

Haberin Devamı

Caraskal Nedir?

Carsakal bir tür ağır yük kaldırmada kullanılan son derecede de işe yarayan bir ekipmandır. Özellikle ağır eşya kaldırarak çalışılan işlerde çok avantaj sağlar.

Caraskal Ne İşe Yarar?

Bu ekipman yükün kaldırılma yolun uzatarak, uygulanan kuvvet miktarının azalmasına katkı sağlayarak yükün kaldırılmasını amaçlar. Yani yük ile kuvvet arasına girerek az kuvvetle ağır yükün kaldırılmasını sağlar. 

Caraskal Nerelerde Kullanılır?

Bu basit ekipmanlar ağır yükler ile çalışan iş yerlerinin vazgeçilmez elemanıdır. Bu bağlamda caraskal fabrikalarda, şantiyelerde, atölyelerde, depolarda, tersanelerde ve ağır makine ile çalışan iş yerlerinde kullanılan bir araçtır.