Eğitim Çift Tırnaklı Hayvanlar Hangileridir? İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir?

Çift Tırnaklı Hayvanlar Hangileridir? İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir?

31.10.2021 - 01:32 | Son Güncellenme:

Doğada bulunan birçok çift tırnaklı ya da çift toynaklı hayvanlarla günlük hayatta sıklıkla karşılaşırız. Çift toynaklı kavramı özellikle kullanım alanına göre önem arz etmektedir. Ayrıca çift tırnaklı hayvanların hangileri olduğu da oldukça merak edilir. Bu bakımdan çift tırnaklı hayvanları öğrenebilir ve günlük hayatta rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çift tırnaklı hayvanlar hangileridir? İsimleri ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Çift Tırnaklı Hayvanlar Hangileridir İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir


Çift toynaklılar memelilerin eteneliler sınıfına ait olan bir takımdır. Bununla birlikte toynaklılar tek ve çift toynaklı olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. Çift toynaklı hayvanların tek toynaklı hayvanlara göre en belirgin özelliği etlerinin yenebilmesidir.

Çift Tırnaklı Hayvanlar Hangileridir?

Çift toynaklı ya da diğer adıyla çift tırnaklı hayvanların en önemli özelliği etleri yenen hayvanlar olmasıdır. Tek tırnaklı hayvanların etleri ise yenmemektedir. Bu sebeple çift tırnaklı hayvanlar şu şekilde sıralamak mümkündür:
- Sığır,
- Koyun,
- Keçi,
- Manda,
- Deve,
- Geyik gibi hayvanlar çift toynaklı hayvanlardır.

Çift Tırnaklı Hayvanların İsimleri ve Özellikleri Nelerdir?

Çift tırnaklı hayvanların ayaklarındaki tırnaklar sol ve sağ olmak üzere iki lobdan oluşan hayvanlardır. Çift tırnaklı bazı hayvanların isimleri ve özellikleri şu şekildedir:

- Koyun: Çift toynaklı ve eti yenebilen ayrıca sütünden ve yününden de faydalanılan bir hayvandır. Türkiye'de genellikle İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesinde sıklıkla yetiştiriciliği yapılır.

- Manda: Çift toynaklılar grubunda olan bu hayvanların Türkiye'nin en fazla Samsun ilinde bulunmaktadır. Eti ve sütü şifa kaynağı olarak bilinen bu hayvanların yoğurdu da oldukça meşhurdur.

Bunun daha birçok büyükbaş hayvanların ve koyun, keçi gibi küçükbaş hayvanların birbirlerine yakın özellikleri bulunur. Fakat bu hayvanların ortak özelliği ise etlerinin yenebilmesidir.