Eğitim Çocuklar heyecanlı veliler telaşlıydı

Çocuklar heyecanlı veliler telaşlıydı

02.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kademeli normalleşme kapsamında, dün, tüm ilkokullarda ve ana sınıflarında yüz yüze eğitim başladı.

Çocuklar heyecanlı veliler telaşlıydı

OZAN ÖMER KADÜKER -  Haftada 2 gün olmak üzere eğitim alacak öğrenciler, Türkiye’nin dört bir yanında okullarına koştu. Ankara’daki Türkan Yamantürk İlkokulu’nda eğitim gören öğrenciler, sosyal mesafe kuralına dikkat ederek tören yapıldıktan sonra derslerine başladı. İzmir’de öğrenciler, ateşleri ölçüldükten sonra okullara alınırken Edirne’de ise öğrencilere derslere girmeden önce salgın tedbirleri anlatıldı.

Haberin Devamı

İstanbul’daki ilkokulları ziyaret ederek biz de veli ve öğrencilerin ilk gün heyecanına ortak olduk. Bazı ilçelerde sabah saatlerindeki yağmur nedeniyle katılım düşükken öğleden sonra dersi olan öğrencilerin ilgisi daha yüksekti. Uzun bir aradan sonra öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşan öğrenciler heyecanlıyken bazı veliler ise yüz yüze eğitim kararının geç saatte açıklanması nedeniyle hazırlıksız yakalanmaktan şikâyetçiydiler: 

‘Kıyafetlerini toplamıştık’

Emine Arslan: Çocukların, okulda olmasını istiyoruz. Evde eğitim ile okul bir değil, evde dersin başına zorla oturtuyoruz. Ama bir yandan da korkuyoruz. Karar, bir anda açıklandı, hiç hazırlıklı değildik. Çocuğun kıyafetlerini bile kaldırmıştık. Akşam 23.00’te kıyafetin, kitabın telaşına düştük.

Haberin Devamı

Hacer Demezoğlu: Yüz yüze eğitim kararını hiç beklemiyorduk ama çocuklar için iyi oldu. Evde sıkılıyorlardı, ders de yapmıyorlardı. O yüzden ben de sabah çocuğumu getirdim ama benim dışımda kimseyi göremedim. İlk gün diye ilgi azdı.

Mukaddes Aslan: Karardan memnunuz. İnşallah yüz yüze eğitim devam eder. Çocuk çok istiyordu. Hemen hazırlandık.

Halise Öngür: Torunumu getirdim. Bizim için sürpriz oldu. Hazırlanacağız diye telaşlandık. Çocuk da çok sevindiği için hiç uyumadı, heyecan yaptı.

Şehriban Yatmaz: Canlı dersler de güzel geçiyordu ama yüz yüze eğitim kadar olamıyor. O yüzden çocuklarımızın eğitimi için mutluyuz.

‘Okulu çok özledik’

Ela Aslan: Çok mutluyum. Evi de seviyordum ama okulda arkadaşlarım, öğretmenlerim var. O yüzden daha güzel geçiyor.

Irmak Öngür: Okulu özledim. Evde çok sıkılıyordum. Arkadaşlarımla oyun oynamak istiyorum. Öğretmenimi de özledim.

Ömer Arslan: Okula geldiğim için çok mutluyum. Arkadaşlarımı ve öğretmenimi özledim. İyi ki açıldı.

Mert Aydın: Beklemediğim anda okul açıldı. Online eğitim daha iyiydi.

Çocuklar heyecanlı veliler telaşlıydı

Emine Arslan, oğlu Ömer’in (sağdaki) okul kıyafetlerini bile kaldırdıklarını söyledi.