Eğitim Çocuklara Sayılar Nasıl Öğretilir? Okul Öncesi İçin Sayılar

Çocuklara Sayılar Nasıl Öğretilir? Okul Öncesi İçin Sayılar

19.06.2021 - 23:16 | Son Güncellenme:

Eğitim ve öğretim günümüzde artık okul öncesi başlıyor. Böylece çocuklar hem zihinsel hem de sosyal olarak farklı sonuçlar üzerinden derslerini daha etkin şekilde yapma olanağı elde etmektedir. Peki, çocuklara sayılar nasıl öğretilir? Okul öncesi için sayılar üzerine merak edilenler.

Çocuklara Sayılar Nasıl Öğretilir Okul Öncesi İçin Sayılar


Sayıları öğrenmek artık okul öncesi başlıyor. Özellikle sayılar başla matematik olmak üzere birçok farklı ders için büyük bir öneme sahiptir. Okul başladığında çocukların sorun yaşamadan daha kolay şekilde dönemi atlatmaları için, okul öncesi sayılar farklı yöntemler üzerinden öğretilir.

Çocuklara Sayılar Nasıl Öğretilir?

Belli başta bazı yöntemler ve kurallar ele alınarak, çocuklara sayılar kolay bir şekilde öğretilebilir. Tabii bu durum mutlaka aşamalı şekilde gerçekleşmeli ve çocuğun anlayacağı dilde sağlanmalıdır.

- Sayı kavramları çocuklara öncelikle 5 ve 5'ten küçük rakamlar öğretilerek başlanmalıdır.
- 5'e kadar öğrendikten sonra ise çocuklar ile tane sayımı gerçekleştirilmelidir.
- Bu doğrultuda çocuklar kaç tane olduğunu bulmaya çalışmalıdır.
- Aynı zamanda nesne ile çalışma gerçekleşmelidir. Böylece rengarenk nesneler üzerinden sayı ve nesne eşleştirmesi yapılmaya çalışılmalıdır.

Yukarıdaki yöntemler sıralı ve aşamalı bir şekilde ele alınarak, çocuklara kolayca sayıları öğretmek mümkün olabilir.

Okul Öncesi İçin Sayılar

Okul öncesi sayıları çocuklara öğretirken mutlaka renkler ve eğlenceli animasyonlar kullanılmalıdır. Bu doğrultuda rengarenk balonlar, sevimli hayvanlar ya da daire içerisine alınmış olan rakamlardan faydalanmak mümkündür. Özellikle ilk 5 rakamın çocuklara öncelikle öğretilmesi en önemli hususlardan biridir.

Bu yaş içerisinde çocuklar tüm sayıları hızlı şekilde öğrenemez ve aklında tutamaz. İlk 5 rakamı yine yukarıdaki nesneleri kullanmak suretiyle öğrettikten sonra, diğer rakamlara geçmek mümkün olur. Özellikle çocukların hem zihinsel açıdan gelişim göstermesi hem de sosyal olabilmeleri noktasında, okul öncesi için sayılar çocuklara beraber üretilmelidir.