Eğitim Çocukların görüşleri IMS ile alınabilecek

Çocukların görüşleri IMS ile alınabilecek

10.10.2023 - 00:44 | Son Güncellenme:

Türk Psikologlar Derneği (TPD), adalet, eğitim, sağlık gibi alanlarda, çocukların görüşlerine başvurulması gerekli durumlarda kullanılmak üzere Child and Family Training (CFT) kuruluşunun uzmanlarınca geliştirilen “In My Shoes” (IMS) programının Türkiye’de de kullanılabilmesi için ilk adımı attı.

Çocukların görüşleri IMS ile alınabilecek

HANDE ATILGAN/ANKARA- IMS, çocuklarla yapılan görüş alma çalışmalarında bilgisayar destekli bir görüşme ortamı sağlıyor. Çocukları; ev, eğitim ve diğer sosyal ortamlardaki insanlar hakkında deneyim, düşünce, duygu ve isteklerini anlatmaya teşvik eden program için sertifikalandırılma yetkisini Türkiye için TPD aldı.

Haberin Devamı

Dernek, programın kendisini ve kullanıcı uzmanların eğitim materyallerini Türkçeye çevirdikten sonra, sahada kullanılması için çalışmalara başlıyor. Dernek, geçen hafta programın özelliklerini ve yaygınlaştırılmasının önemini İzmir’de düzenlenen 4. Uluslararası Çocuk Koruma Kongresi’nde, çocuk hak savunucuları ve uzmanlara anlattı.

20 yılı aşkın süredir İngiltere’de resmi makamların onayıyla kullanılan programın Türkçeye çeviri ve adaptasyonunu ise Doç. Dr. İlkiz Altınoğlu Dikmeer, Dr. Mine Cihanoğlu ve Dr. Mehtap Tufan yaptı.