Eğitim Çölde Yaşayan Hayvanlar Hangileridir? İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir?

Çölde Yaşayan Hayvanlar Hangileridir? İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir?

31.10.2021 - 01:35 | Son Güncellenme:

Doğanın tehlikeli şartlarına meydan okuyan birçok hayvan bulunmaktadır. Özellikle çöl ortamında kavurucu güneş ve susuzluk gibi problemlerle bu hayvanların yaşayabilmesi çok zordur. Bu hayvanlar dünyanın en sıcak ve kurak olan çöl ortamlarında zorlu koşullarda yaşam mücadelesi vermektedir. Bu bakımdan çölde yaşayan hayvanlar oldukça merak edilir. Çölde yaşayan hayvanlar hangileridir? İsimleri ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Çölde Yaşayan Hayvanlar Hangileridir İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir


Çöl hayvanları dünyanın en kurak ve sıcak çöllerinde zorlu koşullara meydan okuyarak hayatta kalmaya çalışan hayvanlardır. Bu hayvanları birçok da özelliği bulunmaktadır.

Çölde Yaşayan Hayvanları Hangileridir?

Çölde zor koşullarda yaşayan hayvanlar bulunmaktadır. Bunlar;
- Addaks Antilopları
- Sahra Çitaları
- Tek Hörgüçlü Develer
- Dorkas Ceylanları
- Çöl Tilkileri
- Ölümcül Akrepler
- Gübre Böcekleri
- Kuyruksürengiller
- Altın çakal
- Deve kuşu
- Gila canavarı
- Boynuzlu Engerekler
- Puma
- Afrika Vahşi Köpekleri

İsimleri ve özellikleri nelerdir?

Çöl hayvanları değişik isimlere ve özelliklere sahip hayvanlardır. Yukarıda geçtiği üzere birçok çöl hayvanı bulunmaktadır. Bunlardan bazılarının isim ve özellikleri şu şekildedir:

- Çöl tilkisi: Kuzey Afrika'da ve Arap Yarımadasında görülür. Dünyanın en küçük tilkileri arasında yer alan çöl tilkileri çöl yaşamına çok iyi uyum sağlayan çöl hayvanlarından biridir.

- Boynuzlu Engerekler: Bu yılanları diğer yılanlardan ayıran özellik boynuzlarının bulunması ve kum altında saklanmasıdır. Ayrıca kum altında saklanabilme yetenekleri avlarını kolayca yakalamalarına olanak sağlar.

- Tek Hörgüçlü Develer: İki hörgüçü bulunan develerden daha ince yapılı, kılları daha kısa ve bacakları daha uzun develerdir.