Eğitim Cüzdan No Nedir? Yeni Kimliklerde Cüzdan No Ve Seri No Kaç Hanelidir, Nerede Yazar?

Cüzdan No Nedir? Yeni Kimliklerde Cüzdan No Ve Seri No Kaç Hanelidir, Nerede Yazar?

24.02.2021 - 17:20 | Son Güncellenme:

Türkiye Cumhuriyeti kartları artık yeni ve modern bir hale kavuşmuştur. Eski nüfus cüzdanlarına nazaran bu kimlik kartlarını daha farklı özellikleri bulunmaktadır. Parmak izi sistemi ile hazırlanan bu kimlik kartında ayrıca bir de elektronik çipler bulunmaktadır. Yeni kimlik kartların da bulunan cüzdan numarası ve seri numarası nerelerde kullanılmaktadır? Bu numaralar kimliklerin neresinde bulunmaktadır? Ne gibi bilgileri içermektedir? İşte seri numarası ile ilgili tüm bilgiler.

Cüzdan No Nedir Yeni Kimliklerde Cüzdan No Ve Seri No Kaç Hanelidir, Nerede Yazar

Bazı işlemler de bizlere kimliğimizin cüzdan numarası sorulmaktadır. Bu numaralar ile yapılacak bazı özel işlemler mevcuttur. Özellikle bankalar ve müşteri hizmeti veren hizmetler bu bilgiyi sorgulamaktadır. Bu bilgi yeni kimlik kartlarımız da doğum tarihi bilgisinin altında bulunmaktadır.

Cüzdan No Nedir?

Eski nüfus cüzdanların da üst bölümde fotoğrafın altında bulunan bu bilgi, yeni kimlik kartlarında ad soyadı ve doğum tarihinden sonra gelen bir bilgidir. İçerisinde harf ve rakam geçen bu seri numarası 9 haneden oluşmaktadır.

Yeni Kimliklerde Cüzdan No ve Seri No Kaç Hanelidir, Nerede Yazar?

Bu ifade eski kimlik cüzdanlarında cüzdan numarası, yeni kimlik kartların da seri numarası olarak geçer. Fotoğrafın yan tarafında bulunan bilgiler sırası ile soyadı, adı, doğum tarihi ve seri numarası olmak üzere devam ederek gider. Bu seri numarası 9 karakterden oluşur. İçerisinde harf ve rakamlar bulunmaktadır. Bu bilgiden sonra da kimlik kartının son geçerlilik tarihi bilgisi gelir.

Bazı kişilerce Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile seri numarası karıştırılmaktadır. TC kimlik no fotoğrafın üst kısmında bulunan ve on bir rakamdan oluşan sayıdır. Seri numarası ile 9 karakterden oluşur ve içerisinde harf de barındırır. TC numarası sizin vatandaşlıkla ilgili numaranız olup, kimlik kartı ile alakası yoktur. Kimlik kartının serti numarası 9 haneli olan bilgidir.