Eğitim Dask Nedir, Açılımı Ne Demek? Dask Poliçesi Neleri Kapsar?

Dask Nedir, Açılımı Ne Demek? Dask Poliçesi Neleri Kapsar?

20.04.2022 - 17:07 | Son Güncellenme:

DASK, karşılaşılan kısaltmalardan biridir. Özellikle poliçe ile ilgilenen ve çalışan kişiler tarafından da açılımı araştırılan kısalmalar arasındadır. Bu nedenle kısaltma olan DASK nedir öğrenerek açılımı ile ilgili de fikir sahibi olunabilir. Sizin için DASK nedir, açılımı ne demek? DASK poliçesi neleri kapsar detaylıca derledik.

Dask Nedir, Açılımı Ne Demek Dask Poliçesi Neleri Kapsar

DASK, deprem sebebi ile oluşan zararların karşılanması için yapılan bir poliçedir. DASK poliçesine depremden kaynaklanan yangın, tsunami, infilak ve yer kayması da dahildir.

DASK Nedir, Açılımı Ne Demek?

DASK, bir poliçedir ve ne poliçesi olduğu da merak edilen bir konudur. DASK poliçesi deprem sebebi ile meydana gelen hasarların karşılandığı bir poliçedir. Bu poliçeye deprem sonucu meydana gelen yer kayması, tsunami, yangın ve infilak da dahildir. DASK açılımı ise Doğal Afet Sigortaları Kurumu'dur. Başlıca görevleri arasında devletin özel sigortalar ile beraber oluşturduğu deprem teminat sistemini denetlemek ve gerektiği zaman düzenlemektir. DASK, Türkiye'de gayrimenkul sahiplerinin yaptırması mecburi olan bir poliçedir ve diğer konut sigortaları ile beraber de tamamlayıcı özelliğe sahiptir.

DASK Poliçesi Neleri Kapsar?

DASK, devlet tarafından yapılması zorunlu kılınmış bir sigortadır ve her yıl yenilenmesi gerekir. DASK poliçesi yalnızca binaya gelen zararları karşılar. Bina içerisindeki herhangi bir değeri karşılamaz. Deprem sebebi ile oluşan zararları karşılayan DASK poliçesi aynı zamanda deprem sonucu meydana gelen tsunami, infilak, yangın ya da yer kayması zararlarını da karşılar.