Eğitim Den Ne Demek? Densizlik Kelimesindeki Den Ne Anlama Gelir?

Den Ne Demek? Densizlik Kelimesindeki Den Ne Anlama Gelir?

07.04.2021 - 02:23 | Son Güncellenme:

Türkçede kelimeler birden fazla yapım ve çekim eki alabilir. Günlük hayatta sıklıkla duyduğumuz ve kullandığımız sözcüklerden biri olan densizlik de bu kelimelerden biridir. Den kelimesine hem olumsuzluk eki (siz) hem de yapım eki (lik) getirilmesiyle oluşturulan sözcüğün anlamı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Den ne demek? Densizlik kelimesindeki den ne anlama gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Den Ne Demek Densizlik Kelimesindeki Den Ne Anlama Gelir

Türkçede densiz kelimesi, genellikle konuşmaması gereken yerde söze karışan, patavatsızlık yapan ya da karşı tarafın kalbini kıran kişiler için kullanılır. Bununla birlikte sözleri ve davranışlarıyla haddini aşan kişiler de densiz olarak adlandırılır.

Den Ne Demek?

Den kelimesi hem düşünce hem de ölçü anlamına gelir. Densizlik eden kişi de hem düşüncesizlik etmiş hem de ölçüyü kaçırmış olarak addedilir.

Densizlik Kelimesindeki Den Ne Anlama Gelir?

Den kelimesinin sözlük anlamı düşüncedir. Ancak her dilde olduğu gibi Türkçede de bazı kelimeler sadece kalıp halde kullanılır. Bu nedenle günümüzde ''den'' sözcüğü tek başına değil -sız ve lik eki alarak dile getirilir.

Örnek Cümle:

Densizlik ettiği için bir daha onunla asla görüşmeyeceğim.