Eğitim Deniz Canlıları Nelerdir? İsimleri İle Birlikte Denizlerde Yaşayan Canlılar

Deniz Canlıları Nelerdir? İsimleri İle Birlikte Denizlerde Yaşayan Canlılar

15.10.2021 - 15:17 | Son Güncellenme:

Denizlerde yaşayan pek çok canlı bulunmaktadır. Bu canlıların türleri ve cinsleri de farklı olarak bilinmektedir. Son yıllarda deniz canlıları ile ilgili araştırmalar artmıştır. Deniz canlıları ülkemizde ihracatı olan ürünler arasında da yer almaktadır. Bundan dolayı deniz canlılarının türleri oldukça fazladır. Peki deniz canlıları nelerdir? İsimleri ile birlikte denizlerde yaşayan canlılar nelerdir tüm detayları ile derledik.

Deniz Canlıları Nelerdir İsimleri İle Birlikte Denizlerde Yaşayan Canlılar

Ülkemiz toprakları 3 tane deniz ile çevrilidir. Bundan dolayı da deniz canlıları türü ülkemizde oldukça fazladır. 

Haberin Devamı

 Deniz Canlıları Nelerdir?

 Denizlerde yaşayan canlılar şu şekildedir;

 - Balık

 - Deniz Atı

 - Yengeç

 - Flamingo

 - Midye

 - İstiridiye

 - İstakoz

 - Yengeç

 - Kerevit

 - Langust

 İsimleri İle Birlikte Denizlerde Yaşayan Canlılar

 1) Balık

 Denizlerde en çok yaşayan canlı türleridir. Oldukça fazla türleri bulunmaktadır. Solungaçları ile nefes alırlar. Balıkların boyları ve yaşadığı bölgeler türüne göre değişkenlik göstermektedir. Balıkların Latince ismi Pisces olarak bilinmektedir. Balıklar su yaşamının ve döngünün en önemli canlıları arasında gösterilmektedir.

 2) Deniz Atı

 Daha çok ılıman ve tropik iklime sahip olan denizlerde yaşamaktadırlar. Deniz atı canlısı boyutları ortalama olarak 16 milimetre şeklindedir. Aynı zamanda bazı türleri 35 santimetreye kadar uzayabilmektedir. Deniz atının kafa bölgesinde solungaçları ve arka tarafında da yüzgeçleri yer almaktadır. Diğer deniz türlerine göre saydamlık özelliği göstermektedir. 

Haberin Devamı

 3) Yengeç

 Denizlerde yaşayan bir canlı türüdür. Yengeç on ayaklılar canlılardan bir tanesidir. Yengeç'in Latince ismi ise Decapoda'dır. Yengeçlerin bacakları beş çift bacakları yer almaktadır. Kabuklu olan deniz canlıları arasında yer alan yengeç deniz mahsullerinde en çok tüketilen canlılardan bir tanesidir.

 4) Midye

 İki paralı olan kabuklu canlılardan ve yumuşakçalardan bir tanesidir. Midye omurgasız hayvanlardan bir tanesidir. Bir başka türü ise istiridyedir. Midyenin birçok türü bulunmaktadır. Bazı türleri ise Tarak ya da deniz tarağı olarak bilinmektedir. Midyeler sindirim yapamayan canlılardan bir tanesidir.

 5) İstiridye

 Midye türlerinden bir tanesidir. İstiridye yumuşakça olan canlılardan bir tanesidir. Mollusca Latince ismidir. İstiridye çift kabuklu olan bir deniz canlısıdır. 10 yıldan fazla yaşayan istiridye canlıları dreçlerle avlanmaktadırlar. İstiridyenin bilinen 100'den fazla türü bulunmaktadır. Daha çok ılıman ve sıcak sularda yaşayan bir canlı türüdür. 

 6) İstakoz

 İstakoz denizlerde yaşayan kabuklu canlılardan bir tanesidir. İstakoz boyları 30 ila 55 cm arasında değişmektedir. Aynı zamanda 4 ila 5 kilo arasında değişmektedir. İstakozun birçok türü bulunmaktadır. Bu canlının denizlerde en büyük düşmanı ise ahtapotlardır. 

Haberin Devamı

 7) Ahtapot

 Yumuşak gövdeli olan bir canlı türüdür. Ahtapotların sekiz tane kolu bulunmaktadır. Latince ismi ise Octopoda olarak bilinmektedir. Tam olarak ahtapotların 300 civarı türü bulunmaktadır. Ahtapotlar kafadan bacaklılar canlılar arasında yer almaktadır. Ahtapot çok hızlı bir şekilde değiştirmektedir.