Eğitim Denklem Kurma Problemleri Nasıl Çözülür?

Denklem Kurma Problemleri Nasıl Çözülür?

16.06.2021 - 04:09 | Son Güncellenme:

Matematiğin en zorlu konuları arasında denklem kurmak gelir. Ancak öğrenildiği zaman bütün farklı problemler için kullanılan en önemli yapılar arasında yer alır. Peki denklem kurma problemleri nasıl çözülür? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Denklem Kurma Problemleri Nasıl Çözülür

Öğrendikten sonra denklem kurma problemleri aslına bakılırsa kolaydır. Burada önemli olan denklem kurmanın mantığını etkin bir şekilde anlamaktır. Bundan sonra ise alışkanlık gibi kolayca denklem kurma işlemleri üzerinden, farklı problemler rahatça yapılabilir.

Denklem kurma problemleri nasıl çözülür?

Denklem kurma problemleri yapabilmek için biraz analitik düşünmek ve mantık yürütmek önemlidir. Ancak bu o kadar zor değildir. Zaman içerisinde denklem kurma mantığı oturduğu vakit, kolayca işlem yapılabilir.

Burada temel birkaç kolay yapıyı bilmek denklem kurma mantığını anlama şansı sunar. Örneğin 100 kilometre hızla 5 saatte A şehrinden B şehrine varılmış olsun. Burada akla gelecek ilk soru bu iki şehir arasındaki mesafenin ne olduğudur. Bu faktörler arasında mantık kurulduğu zaman kolayca işlem gerçekleştirilebilir.

X = Yol V = Hız T = Zaman

X = V x T

Görüldüğü gibi yukarıdaki verileri formül ile bir araya getirildiği zaman kolayca işlem yapılarak denklem kurulabilir. Bu doğrultuda günlük yaşamda da denklem kurma yöntemleri farklı zaman dilimlerinde gerçekleştirilir. Tabii bu konuda birçok farklı denklem kurma yöntemi bulunmaktadır.

Özellikle cebirsel denklem kurma yöntemleri en çok değerlendirilen faktörler arasında gelmektedir. Bu bağlamda sözel cümleler harf haline getirilir ve eşitlik oluşturulur. Bu konuda birkaç örnek vermek gerekir;

Herhangi bir sayının 15 fazlası = x + 15 şeklinde ifade edilir.

Herhangi bir sayının 10 fazlası = 10k biçiminde yazılır.

Bir sayının 5 katının 3 eksiği = 5x - 3 olarak öne çıkar.

Tabii bunlar içerisinde parantez içine alma ya da işaretler üzerinden de birçok değişken bulunur.