Eğitim Denklik için Seviye Tespit Sınavı’na başvurular başladı

Denklik için Seviye Tespit Sınavı’na başvurular başladı

23.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yurt dışında üniversiteden mezun olup aldığı diplomayı Türkiye’de de geçerli hale getirmek isteyenlere yönelik düzenlenen Seviye Tespit Sınavı’na (STS) başvurular başladı.

Denklik için Seviye Tespit Sınavı’na başvurular başladı

EĞİTİM SERVİSİ - Anadolu Üniversitesi tarafından yapılacak sınavlara başvurular, 31 Mart’a kadar sinavbasvuru.anadolu.edu.tr adresinden gerçekleştirilecek. 11 Haziran 2022’de düzenlenecek STS'ye, yurt dışında lisans düzeyinde eğitimlerini tamamlayarak YÖK’e Diploma Denklik Belgesi almak üzere başvuran ve STS’ye girmesine karar verilen adaylar ile YÖK’e Diploma Denklik Belgesi almak üzere başvuran ancak sınava girebileceğine dair YÖK kararı bulunmayan adaylar başvurabiliyor. Diploma Denklik başvuruları reddedilen adaylar sınavlara giremeyecekler.

Haberin Devamı

STS kapsamında sınav yapılacak alanlar Ebelik, Hemşirelik, Hukuk, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Türkçe/Türk Dili ve Edebiyatı, Veteriner Hekimliği ve Mühendislik alanları olarak belirlendi. Mühendislik alanlarında sınava girmek isteyenler, İlmi Hüviyet Tespiti ve Yapılandırılmış Klinik Sınav Kılavuzu’nda belirtilen üniversitelere sınav takvimindeki tarihlerde başvurularını yapabilecekler. Kılavuzdaki alanların dışında sınava girmek isteyenlerin ise Sınav Başvuru Formu’nu doldurarak 31 Mart’a kadar YÖK’e ulaştırmaları gerekiyor. İlgililere sınav tarihi haziran ayı içerisinde ve sınav yeri hakkında bilgilendirme yapılacak.

STS’de başarılı olabilmek için adayların 100 üzerinden 40 ve üzeri puan alması şart.