Eğitim DGS ek tercihleri ne zaman başlayacak? Tarih açıklandı mı?

DGS ek tercihleri ne zaman başlayacak? Tarih açıklandı mı?

17.09.2019 - 11:46 | Son Güncellenme:

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) gerçekleşti, tercihler yapıldı. Sonuçları kimilerini kimilerini hüsrana uğrattı. Şimdi adaylar için yeni bir süreç başlayacak. O da DGS ek tercih başvuruları... Peki ama DGS ek tercihleri ne zaman başlayacak?

DGS ek tercihleri ne zaman başlayacak Tarih açıklandı mı

DGS tercih sonuçlarından istediğini elde edemeyen lisans adaylarını yeni bir fırsat bekliyor. DGS ek tercih başvuruları boş kalan kontenjanları değerlendirmek için büyük bir önem taşıyor. DGS'ye girip tercihlerde başarı elde edemeyen adaylar şimdi "DGS ek tercihleri ne zaman başlayacak?" sorusuna cevap arıyor.

Haberin Devamı

DGS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN BAŞLAR?

DGS ek yerleştirme konusunda ÖSYM'den yapılan bir açıklama yok. Geçen sene ek tercihler, sonuçlardan 1 ay sonra başlamıştı. Bu süre hesaba katıldığında DGS ek tercihlerinin en geç 4 Ekim'de başlaması bekleniyor.

ÜCRET YATIRMAYANLAR DİKKAT!

Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların sonuç belgelerinde belirtilecek tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaydan yerleştirme ücreti (20,00 TL) alınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.