Eğitim Dışavurumculuk Olarak Da Bilinen Sanat Akımı Hangisidir?

Dışavurumculuk Olarak Da Bilinen Sanat Akımı Hangisidir?

11.02.2022 - 01:24 | Son Güncellenme:

Dışavurumculuk akımı birçok kişi tarafından araştırılan akımlardan biridir. Özellikle dışavurumculuk birçok kişi tarafından araştırılan akımlar arasındadır. Bu bakımdan dışavurumculuk nedir ve sanat akımı hangisidir öğrenerek bu bilgiye sahip olabilirsiniz. Dışavurumculuk olarak da bilinen sanat akımı hangisidir detayları ile derledik.

Dışavurumculuk Olarak Da Bilinen Sanat Akımı Hangisidir

 Dışavurumculuk olarak bilinen sanat akımı Ekspresyonizmdir. Bu akımda doğa olduğu gibi temsil edilmek yerine iç dünya ön plana çıkarılarak temsil edilir.

Haberin Devamı

 Dışavurumculuk Olarak Da Bilinen Sanat Akımı Hangisidir?

 Dışavurumculuk olarak bilinen sanat akımının adı Ekspresyonizmdir. Bu akımdan doğa olduğu gibi temsil edilmek yerine iç dünya ön plana çıkarılarak temsil edilir. Dışavurumculuk 20.yy sanat akımlarından biridir ve Almanya'da ortaya çıkmıştır. Dışavurumculuk akımı Almanya'da naturalizm, pozitivim ve empresyonizm gibi akımlara karşı olarak ortaya çıkmıştır. Bu akımda doğanın göründüğü gibi değil hissedildiği gibi tasvir edilmesi gerektiği savunulur.

 Dışavurumculuk Temsilcileri Kimlerdir?

 Dışavurumculuk yani Ekspresyonizm olarak da bilinen sanat akımının destekçileri Franz Kafka, Thomas Stearns Eliot, James Joyce, O'Neil, Ludwig Rubiner ve Rene Schickle'dir. Dışavurumculuk 20.yy'da Almanya'da ortaya çıkmıştır.