Eğitim Doğal Seleksiyon Nedir? Doğal Seleksiyon (Seçilim) Hakkında Bilinmesi Gerekenler...

Doğal Seleksiyon Nedir? Doğal Seleksiyon (Seçilim) Hakkında Bilinmesi Gerekenler...

14.03.2021 - 16:59 | Son Güncellenme:

Doğal seleksiyon, biyolojinin temel kavramlarından biridir. Bu kavram İngiliz biyolog Charles Darwin tarafından geliştirilmiştir. Darwin'in kaleme aldığı Türlerin Kökeni adlı kitapta, doğanın temel yasaları, doğal seçilim kavramı ile açıklanır. Buna göre doğada yalnızca en güçlü türler hayatta kalırken, zayıf olanlar ölür. Doğal seleksiyon (seçilim) hakkında detaylı bilgileri sizler için derledik.

Doğal Seleksiyon Nedir Doğal Seleksiyon (Seçilim) Hakkında Bilinmesi Gerekenler...

Doğal seleksiyon hakkında yazılan diğer kitaplardan bazıları şunlardır: Charles Darwin - İnsanın Türeyişi ve Evrim Üzerine / Richard Dawkins - Gen Bencildir / Ernst Mayr - Evrim Nedir?

Doğal Seleksiyon Nedir?

Doğal seleksiyon evrim teorisinin en önemli kavramlarından biridir. Bu teoriye göre, yalnızca çevre ve iklim şartlarına uyum sağlayan güçlü canlı türleri
hayatta kalabilir. Adaptasyon sürecini başarıyla tamamlayamayan canlılar ise elenir ve yok olur.

Doğal Seleksiyon (Seçilim) Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Doğal seleksiyonun ilk aşamasını mutasyon oluşturur. Canlıların DNA yapısındaki değişimlere mutasyon denir. Diğer aşamalar ise sırasıyla varyasyon, seleksiyon ve adaptasyondur. Buz devri sonrasında kutup ayılarının renginin beyaz olması hem adaptasyona hem de doğal seleksiyona örnek olarak gösterilebilir.