Eğitim ‘Doğa’m Evimde’ uygulaması ödül aldı

‘Doğa’m Evimde’ uygulaması ödül aldı

07.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji “Doğa’m Evimde” uygulamasıyla CIO Update Dergisi tarafından 12 yıldır düzenlenen etkinlikte CIO Ödülleri’ne layık görüldü.

‘Doğa’m Evimde’ uygulaması ödül aldı

146 başvuru arasından 88 projenin ön elemeyi geçtiği etkinlikte ‘Doğa’m Evimde’ uygulaması, kazananlar içindeki tek eğitim kurumu oldu. e-Doğa uygulamasında, müfredatla ilişkilendirilmiş 42 bini videolu olmak üzere 63 bin çözümlü soru, 6 binin üzerinde hazır sınav bulunduğunu belirten İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren, uygulamayla ilgili şu bilgileri verdi: “Sınırsız sayıda soru üretilebilecek şekilde tasarlanan sistemde Portfolyo modülü ile öğrencilerin okuldaki eğitim hayatı boyunca, akademik ve sosyal başarıları kayıt altına alınıyor. Etkinlik, oylama, sosyal öğrenme modülü, eğitsel paylaşım ve iş birliğini destekleyerek bilgiyi kalıcı hale getiriyor. Akademik ve etkinlik takvimi sayesinde tüm kullanıcılar sınav, sosyal etkinlik, ödev ve etüt gibi aktivitelerden haberdar olmakta.”

Haberin Devamı

Bu eğitim yılının ilk beş ayında öğrencilerin 1 milyar 106 milyon, öğretmenlerin canlı dersler hariç, 330.5 milyon dakika geçirdiğini kaydeden Özeren, uygulamada 20 LGS deneme, 20 YKS deneme, 66 DAGİS ile 106 online sınav gerçekleştiğini ve 7 milyon 51 bin test ile 72 milyonun üzerinde soru çözüldüğünü belirtti.