Eğitim Dropshipping Nedir, Nasıl Yapılır? Türkiye'de Dropshipping Nasıl Yapılır?

Dropshipping Nedir, Nasıl Yapılır? Türkiye'de Dropshipping Nasıl Yapılır?

12.04.2021 - 01:32 | Son Güncellenme:

Dropshipping, stok bulundurmayan ya da üretim yapmadan satış yapılan bir e-ticaret modelidir. Bu ticari model içinde, satıcı, aldığı siparişi hemen tedarikçiye yönlendirir. Tedarikçi de ürünü hazırlayarak müşteriye en kısa zaman içinde kargolar. Dropshipping, çok basit bir sistemi var gibi görünse de özüne inildiği zaman iş tamamen size bağlı olarak gerçekleşmediğinden dolayı bazı sorunlar ortaya çıkartabilir. Dropshipping nedir, nasıl yapılır? İşte, tüm detaylar.

Dropshipping Nedir, Nasıl Yapılır Türkiyede Dropshipping Nasıl Yapılır


Satıcı herhangi bir stok, depo ya da varsa beden yönetimi ile ilgilenmez. Bu kişiler, sadece reklamları vererek ürün satışını gerçekleştirir ve gelen siparişleri ise, tedarikçiye yönlendirir. Bir başka tanımla dropshipping sistemi, e-ticaret sektörünün aracılığı olarak görev yapar.

Dropshipping Nedir?

Dropshipping, üretim yapmadan ya da herhangi bir stok bulundurmadan satış yapılmasına imkan sunan bir e-ticaret modelidir. Bu ticari model sayesinde, satıcı yani dropshipper aldığı siparişi direkt olarak tedarikçiye yönlendirir ve bunun için de tedarikçi de ürünü doğrudan kısa süre içinde müşteriye kargolar.

Dropshipping, e-ticaret işlemlerinde aracılık olarak da tanımlanabilir. Dropshipping’de ürün gönderim işlemleri ile uğraşılmaz, stoklamaz ve fatura kesmezsiniz. Tüm bu işlemlerin hepsi tedarikçi tarafından yapılır. Siz sadece bir vitrin dizayn ederek ürünleri sergiler ve yaptığınız satıştan da kendi payınıza düşeni alırsınız. Dropshipping aracılığı ile elektronikten kozmetiğe, giyimden hediyelik eşyaya ve aksesuara kadar, pek çok istediğiniz ve karlı olacağını tahmin ettiğiniz pek çok bir ürünü kolaylıkla satabilirsiniz.

Dropshipping Nasıl Yapılır?

Dropshipping 5 adımda yapılır. Bunlar ise,

Haberin Devamı

Ürün seçimi ve pazar araştırması

Tedarikçi bulma

E-ticaret sitesi kurma ve ürünleri kategorilerine göre listeleme

Ürün bedelini ve siparişi tedarikçiye aktarma

Tedarikçinin, ürünlerinin alıcıya gönderilmesi

Türkiye'de Dropshipping Nasıl Yapılır?

Türkiye’de dropshipping yapmak dolar kuru ve gümrük vergileri nedeni ile ABD’de ya da Avrupa’daki gibi çok karlı bir iş olmayabiliyor. Dropshipping mantığı 2 temel noktada birleşiyor. İsterseniz herhangi bir siteden ya da pazar yerinden bulduğunuz bir ürünü üstüne çok az bir miktarda kar koyarak kendi sitenizde pazarlayabilirsiniz. Bu sayede sizden sipariş veren müşteri de ürünü belirlediğiniz siteden satın alır ve adres kısmına ise, müşterinin adresini yazarsınız. İsterseniz de bir tedarikçi ile anlaşma yaparak gelen siparişi tedarikçiye bizzat bildirebilirsiniz.

 

Yazarlar