Eğitim E-Okul öğretmen giriş sayfasına nasıl ulaşılır?

E-Okul öğretmen giriş sayfasına nasıl ulaşılır?

10.02.2016 - 22:00 | Son Güncellenme:

E-Okul öğretmen girişi ve E-Okul Veli bilgilendirme sistemi girişini tek bir portal üzerinden yapabilirsiniz. Bu sistem kişilere büyük kolaylık sağlayan sistemlerdendir. Ayrıntılar haberimizde.

E-Okul öğretmen giriş sayfasına nasıl ulaşılır

İnternet teknolojisinin gelişmesi ile birlikte ülkemizde bulunan çoğu kurum, kuruluş, bakanlık internet uygulamalarını geliştirmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı da internet teknolojisini iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. Milli Eğitim Bakanlığının geliştirmiş olduğu internet sistemi MEBBİS’dir. Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemi ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığının birçok internet hizmetine ulaşabilirsiniz. Bu sistemde Milli Eğitim Bakanlığının geliştirmiş olduğu bütün internet hizmetleri bulunmaktadır. Bu internet hizmetlerinden bir tanesi de E-Okul sistemidir. Milli Eğitim Bakanlığının geliştirmiş olduğu internet uygulamalarından bir tanesi olan E-Okul sistemidir.

Haberin Devamı


Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Okul sistemi öğrencilerin öğrenim bilgilerini okul bilgilerini internet üzerinden paylaşılan bir sistemdir. Bu sistem Türkiye de bulunan tüm resmi ve özel ilköğretim okullarını, orta öğretim okullarını, anaokullarını, özel eğitim kurumları ve liselerde öğrencilerin eğitim yaşantılarının başlayıp bitmesine kadar olan zaman içinde kullanılabilir. Bu sistem sayesinde öğrenciler dersleri hakkında olan duyuruları, haberleri, ders programını, sınav tarihlerini, sınav sonuçlarını, karne notlarını, dönem ödevlerini görebilirler. Bu sistem hizmete girdikten sonra öğrenciler sisteme giriş yaparak bu bilgilerin hepsine ulaşabilir. Veliler de bu sistem sayesinde öğrencilerini internet üzerinden takip edebilmektedir.

Haberin Devamı

Öğrencilerin hangi gün okula gidip hangi gün gitmediklerini bu sisteme giriş yaparak öğrenebilirler. Devamsızlık bilgisi sayesinde öğrencilerini internet üzerinden takip edebilirler. Veliler ve öğrencilerin E-Okul sisteminde giriş yapabileceği bölüm E-Okul veli bilgilendirme sistemidir. E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak öğrencilerin tüm okul bilgilerine ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemine E-Okul ana sayfasında yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasından ulaşabilirler. E-Okul sisteminin bir diğer bölümü ise yönetim bilgi sistemidir. Bu bölüm öğretmenler ve yöneticiler için geliştirilmiştir. Öğretmenler ve yöneticiler bu sisteme E-Okul ana sayfasında yer alan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş sayfasından giriş yapabilirler. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerinin okul bilgilerini sisteme girmektedir. Yöneticiler ise bu sistem hizmete girdikten sonra idari işlemlerini bu sistem üzerinden gerçekleştirebilmektedir.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrenciler ve veliler için geliştirilmiştir. Daha çok velilerin öğrencilerini takip edebilmesi için geliştirilmiş olan bir sistemdir. Veliler bu sistem sayesinde öğrencilerini okula gitmesine gerek kalmadan internet üzerinden takip edebilmektedir. Öğrencilerin bütün okul bilgilerini bu sistem üzerinden ulaşabilirsiniz. Öğrenciler de aynı şekilde kendilerinin okul bilgilerine bu sistem üzerinden ulaşabilmektedir. Öğrenciler dersler hakkında bilgileri, haberleri ve duyuruları bu sisteme giriş yaparak öğrenebilirler.

Haberin Devamı

Veliler de bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin okul bilgilerine ulaşabilmektedir. Öğrencilerinin devamsızlık bilgisini, sınav sonuçlarını, karne notlarına bu sisteme giriş yaparak ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemine E-Okul ana sayfasında yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasına öğrencilerinin okul numarasını ve T.C. kimlik numaralarını girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek sisteme giriş yapabilirler. E-Okul sisteminin diğer bölümü olan E-Okul yönetim bilgi sistemi ise yöneticiler ve idareciler için geliştirilmiştir. Bu bölüme sadece yöneticiler ve öğretmenler giriş yapabilmektedir. Yöneticiler ve öğretmenler bu bölüme E-Okul ana sayfasında yer alan yönetim bilgi sistemi giriş sayfasına kullanıcı adı ve şifrelerini girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek giriş yapabilirler. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerinin okul bilgilerini, devamsızlık bilgilerini sınav sonuçlarını sisteme girmektedir. Yöneticiler ise bu sisteme giriş yaparak idari işlemleri internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Yöneticiler kayıt yenileme, kayıt silme ve nakil işlemlerini bu sisteme girerek internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir.