Eğitim E okul sistemi hakkında detaylı bilgiler!

E okul sistemi hakkında detaylı bilgiler!

15.07.2016 - 16:40 | Son Güncellenme:

E-okul sistemi sayesinde öğrencilere ait sınav sonuçları ve karne notlarını öğrenmek mümkündür. Tüm veliler öğrencilerine ait E-okul profiline erişim sağlayarak öğrenci notlarının yanı sıra devamsızlık bilgisine de erişilebiliyor. E okul sistemi ile ilgili detaylar haberimizde yer almaktadır...

E okul sistemi hakkında detaylı bilgiler

Ülkemizde online sistemler vatandaşların hayatlarını her alanda kolaylaştırmaktadır. Çünkü online sistemler üzerinden bir çok resmi işlemlerinizi gerçekleştirme imkanınız vardır. Online sistemleri vatandaşlara sunan kamu kurum ve kuruluşları vatandaşların şubeler üzerinden kaybetmiş olduğu zamanı yok etmeyi amaçlamaktadır. Online sistemler amaçlanan bu durumları tam olarak karşılamaktadır. Gerek e Devlet sistemi olsun gerekse diğer resmi kurumlar olsun vatandaşlarımız online sistemleri şubelere göre daha fazla kullanmaktadır. e Devlet sisteminin yanı sıra eğitim öğretim sistemimizde bizlere yardımcı olan bir başka sistem ise e Okul sistemidir. e Okul sistemi ülkemizin eğitim öğretim sisteminin velilerimize ve öğretmenlerimize sunmuş olduğu resmi bir sistemdir. e Okul sistemi sayesinde veliler öğrencilerin derslerinde göstermiş oldukları başarılar hakkında bilgi sahibi olabilmektedirler. E okul sistemi ilk okul, orta okul ve lise eğitim düzeyinde eğitim öğretim gören öğrencileri kapsamaktadır.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-okul sistemine giriş yaparak öğrenciler hem her gün düzenli olarak notlarını kontrol edebilir hem de aynı zamanda devamsızlık bilgilerini günlerini bu şekilde öğrenebilirler. Lise öğrencilerine verilen belirli bir devamsızlık günü verilir. Bu devamsızlık haklarını sürekli olarak kontrol altında tutmaları onların için daha iyi olur. Aksi takdirde devamsızlık neticesinde ortaya çıkan kimi durumlar öğrenciler için iyi olumlu sonuçlar doğurmaz. Bu nedenle bu devamsızlık bilgileri internet üzerinden e-okul sistemini kullanarak yapabiliriz. Aynı zamanda veliler artık çalışma yaşamlarında sıklıkla yoğun bir işe güce sahiptirler. Mesai saatlerinin dışında gerçekleştirmek istedikleri herhangi bir işlem ya da geçirdikleri zaman yoktur. Bu nedenle öğrencilerinin okullarında gerçekleştirilen veli toplantılarına çok fazla katılık sağlanmamaktadır. Özellikle de son zamanlarda bu veli toplantısı için düzenlenen çeşitli toplantılara olan katılım da iyice azalmaya başlamıştır. Artık okullarda meydana gelen bu toplantılar daha az veliler tarafından gelen olur. Ancak öğrenciler kendilerinin okul hayatı boyunca ne kadar iyi olduklarını ya da nerelerde eksiklikler olduğunu öğrenebilmeleri için bazı zamanlarda bu bilgileri öğrenmeye hakları vardır. İşlerinden vakit ayıramayıp bu toplantılara gidemeyen veliler de e-okul adı verilen sisteme giriş yaparak diledikleri konuda istedikleri bilgilere ulaşabilirler.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulmuş olan bu e-okul sistemine giriş yapmak üstelik oldukça basittir. İnternet ile erişimini sağlayan her aday kısa bir süre içerisinde bu e-okul sistemine giriş yapabilirler. Arama motorlarına yazacak oldukları e-okul tuşlaması sonucunda vatandaşlar öğrencilerinin T.C. kimlik numarası, okul numarası ve şubesi ile ilk adımda ki girişi tamamlarlar. Sonrasında da öğrencilerinin kimlik bilgilerinde yer alan diğer soruları yanıtlandırmalarının ardından tek bir tuş ile her veli e-okul sistemine giriş yapmış olurlar. Sol üst köşede öğrencilerinin fotoğraflarını gördükleri yerden alttaki bölümden seçeneklerden hangi konu üzerinde bilgi almak isterlerse onu tercih edebilirler. Bu bilgilerin başlıklarını tıkladıktan sonra da adaylar kısa bir sürede kendileri ile ilgili bilgileri bu ekranda görebilirler.

Yazarlar