Eğitim E-Okul VBS mobil giriş nasıl yapılıyor?

E-Okul VBS mobil giriş nasıl yapılıyor?

12.03.2016 - 21:58 | Son Güncellenme:

E-Okul yönetim bilgi sistemi ve veli bilgilendirme sistemi öğretmen ve veliler için oldukça faydalı olan iki farklı portaldır. Bu portallara mobil üzerinden de erişim sağlayabilirsiniz. Devamı haberimizde...

E-Okul VBS mobil giriş nasıl yapılıyor

Yaşadığımız bu çağ teknoloji çağı olarak da bilinmektedir. Günümüzde birçok işlemimizi teknolojinin oldukça gelişmesiyle birlikte artık kolaylıkla ve daha kısa bir sürede yapabiliyoruz. İnternet üzerinden fatura ödeyip, alışveriş yapabiliyoruz. Devlet ile ilgili birçok işlemimizi de internet üzerinden yapabilmemiz mümkün bir hale gelmiştir. Hiçbir kurum veya kuruluşa gitmek zorunda kalmadan artık birçok devlet ile ilgili işlemlerimizi dakikalar içerisinde internet üzerinden yapabiliyoruz. Bu yenilikler sadece devlet dairelerine gitmemek için değil tabi ki. Çağımızın en önemli sistemi olan eğitim ve öğretim sistemi alanında da büyük yenilikler yapılmıştır.

Haberin Devamı


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Akıllı tahta, tablet üzerinden ders işleme, ekran üzerinde yapılan ders ile ilgili animasyonlar ve buna benzer birçok yenilik çocuklarımızın daha iyi gelişmesine olanak sağlamıştır. Bu gelişmeler ve ilerlemeler doğrultusunda da velilerimize de büyük bir kolaylık sağlanmıştır. Bu kolaylık Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2012’den beri uygulanmaktadır. Bu kolaylığın adı ise E-Okul Veli Bilgilendirme sistemidir. Bu sistem sayesinde velisi olduğunuz öğrencinin, öğrenci kimlik bilgileri ile sisteme giriş yapabilir ve sistem üzerinde bulunan öğrenciye dair bilgilere ulaşabilirsiniz.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden Neleri Öğrenebilirsiniz?
E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrenciye ait bütün bilgilere ulaşabilirsiniz. Devamsızlık bilgisi, yazılı notları, ders içi durumunu ifade eden sözlü notlarını, varsa nakil durumunu, ders programını, derse giren öğretmen bilgisini, sınav tarihlerini ve devamsızlık bilgisine ek olarak hangi tarihlerde öğrencinin okulda bulunmadığını, rapor bilgisine, ödev notu bilgilerine ve bunlar gibi daha birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu bilgiye erişmenizi sağlayan temel sistem de E-Okul Yönetim Bilgi sistemidir. Yönetim bilgi sistemi üzerinde sadece öğretmenlerin ve okul idaresindeki yetkili kişilerin giriş hakkı vardır. Bu sistem ile öğrenci hakkında ulaşabildiğiniz bütün bilgileri öğretmenler buradan giriş yaparak size ulaşmasını sağlar.
Sisteme giriş yapabilmek için öğretmenlerin ve okul idaresindeki yetkili kişilerin kendi kullanıcı adları ve şifreleri vardır. Bu erişim hakkı sayesinde bilgileri girerek veli bilgilendirme sisteminin büyük çoğunluğunu oluştururlar.

Haberin Devamı

Veli bilgilendirme sistemine ise giriş yapmak veliler ve öğrenciler için oldukça kolaydır. Öğrenciler ve veliler, giriş yapmak için öncelikle öğrenci T.C. kimlik numarası, öğrenci okul numarası ve giriş yapacağınız bölümde bulunan güvenlik kodunu ilgili yerlere yazarak sisteme giriş yapabilirler. Ancak daha sonra güvenlik açısından açılacak olan yeni ekran üzerinde kimlik doğrulama bölümündeki öğrenciye ait kimlik bilgilerini yazmak zorundadırlar. Kimlik bilgilerini yazdıktan sonra yapılacak diğer bir işlem ise öğrenciye ait fotoğrafı seçmektir. Daha sonra E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmış olacaksınız. Açılacak sayfanın sol tarafında öğrenci menüsü bulunmaktadır. Öğrenci menüsünden öğrenmek istediğiniz öğrenci bilgisini seçerek açılan bölümden öğrenci bilgilerine ulaşabilirsiniz. Böylelikle öğrencinizin durumunu öğrenmek için okula gitmenize gerek kalmayacaktır.

Haberin Devamı

Yönetim bilgi sistemi üzerindeki en büyük rahatlama da velilerin öğrenci durumunu sormak için okula gelmeyecek olmasıdır. Öğretmen odalarında veya okul çıkışı sırasında veliler, bir şekilde öğrencilerinin durumlarını sormak istemektedir ve bu durum öğretmenler için oldukça zor bir durumdur. Öğretmenlerin birçok öğrencisi vardır ve hatırlaması pek kolay olmayacatır. E-Okul sistemlerinde öğretmen ve veli girişlerinde de öğrencinin fotoğrafı bulunmaktadır. Bu da öğretmenlerin öğrencilerini tanıması ve hatırlayabilmesi için kolay bir durumdur.

Haberin Devamı

Bu uygulamanın cep telefonu üzerinden kullanılabilen mobil uyumlu uygulaması da bulunmaktadır. Cihazınıza uygun bir yerden bu uygulamayı indirdiğinizde cep telefonunuzdan da kolayca giriş yapabilmeniz mümkündür. Artık gelişen bu ileri teknoloji ile birlikte öğrencinizin durumundan her an haberdar olabilirsiniz.
#kontrolok