Eğitim E-Okul VBS ve öğretmen sistemi giriş sayfasına nasıl ulaşılır?

E-Okul VBS ve öğretmen sistemi giriş sayfasına nasıl ulaşılır?

27.02.2016 - 21:46 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve öğretmen giriş sistemine tek bir internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Bu sisteme nasıl ulaşabileceğinizi haberimizden öğrenebilirsiniz.

E-Okul VBS ve öğretmen sistemi giriş sayfasına nasıl ulaşılır

İnternet ağı ülkemizde en çok kullanılan sistemler arasında yer almaktadır. Teknolojik gelişmeler sayesinde yenilenen elektronik cihazlar neredeyse interneti içinde barındırmaktadır. Hemen hemen her yaşta insanın cebine girmiş olan akıllı telefonlar sayesinde bilgisayar üzerinden yapabildiğimiz işlemlerin hepsini yapabilme rahatlığına sahibiz. Cep telefonu operatörleri internet kullanımının yoğunluğu ile doğru orantılı olarak konuşma paketlerine internet paketlerini de dâhil etmişlerdir.

Haberin Devamı


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu sayede insanlar nerede olurlarsa olsunlar akıllı telefonları sayesinde internet bağlantılarını sağlayabilir yapmaları gereken işlemleri yapabilir hatta sosyal medyayı takip edebilir. Bu internet kullanımının farklı olan kamu veya özel sektör kurumları yerel şubelerin yanında ek olarak internet şubelerini de aktif hale getirmişlerdir. Bu kurumlara örnek verecek olursak Emniyet Genel Müdürlüğünden tutunda bütün banka kuruluşlarına kadar. Yoğun iş hayatları sebebi ile vatandaşlar bu kurumlardaki işlemlerini şube üzerinden halledememektedirler. İnternetin sağlamış olduğu bu kolaylık sayesinde hem vatandaşların işleri akamıyor hem de şube üzerinde sırada kaybedecek olduğu zamandan tasarruf ediyor. Son dönemlerde maddi yetersizlik veya kadınların çalışma isteği doğrultusunda iş hayatında birçok bayan görmekteyiz. Anne babalar için en önemli unsurlardan biride çocuk, okul, aile üçlüsüdür. Ancak yoğun çalışma temposu yüzünden okul toplantıları gibi çocuk hakkında bilgi toplanabilecek aktivitelere çoğu anne baba katılamamaktadır. Bu duruma çare bulmak isteyen Milli Eğitim Bakanlığımız son dönemlerde anne babaları daha çok bilinçlendirerek e-Okul adı verilen internet sistemini kullandırmaya teşvik etmektedir.

Haberin Devamı


E-okul sistemi ile çocuğunuzun ilkokuldan lise son sınıfa kadar tüm ders bilgilerini, devamsızlık bilgilerini, not durumunu öğrenebilirsiniz hatta çocuğunuzun haftalık ders programından derslerine giren öğretmenlerin bilgilerine kadar öğrenebilirsiniz. İnternetin bizlere sağlamış olduğu kolaylıklar arasında yer alan bu sistem ile çocuğunuzun okul hayatı hakkında bilgi edinebilirsiniz. Peki, e-Okul sistemine nasıl giriş yapabiliriz derseniz. E-okul sistemine iki farklı seçenek ile giriş yapılır biri öğretmen ve öğretimcilerin kullandığı giriş biride anne babaların çocukları hakkında bilgi almak için kullandığı giriş. E-okul sistemine giriş yapacak anne babalardan giriş ekranında öğrencinin T.C. kimlik numarası, okul numarası istenmektedir sonrasında gelecek ekran ise tamamen güvenlik amaçlıdır. Bu ekranda sizden 5 adet fotoğraf arasından sizin öğrencinize ait fotoğrafı seçmeniz, aile sıra nu, cilt nu, öğrencinin sınıfı, doğum yeri gibi kişisel ve özel bilgiler talep edilmektedir. Bu bilgileri de eksiksiz girmeniz halinde öğrenciniz hakkında bilgi alabileceğiniz e-Okul sistemine girmiş olacaksınız.

Haberin Devamı

Makalemizin başında da bahsettiğimiz gibi akıllı telefonlar hayatımızda bir değişmez haline gelmiştir. Bu akıllı telefonlara ait uygulama indirme motorları vardır bu uygulama indirme motorlarına e-Okul uygulaması da dâhil edildi artık öğrenciniz hakkında bilgi sahibi olmak için bir bilgisayar başına oturmanıza gerek kalmadan her hangi bir ortamda telefonunuz ile internete bağlanmanız yeterli olacaktır. Daha büyük kolaylık sağlamış olan bu e-Okul mobil uygulaması bir kere giriş yaptığınızda kayıtlı olarak öğrencinizi hatırlayacaktır. Aynı zamanda e-Okul sistemi karne görevi de görmektedir. Yani okulların kapandığı dönemde öğrencinin genel bilgilerini gösteren karneye e-Okul sistemi üzerinde e-Karne olarak görebilirsiniz. Dönem sonlarında alınan karne ile birebir aynı olan bu karne okula gidip karneyi alamama gibi bir durumda ya da karne gününden yaklaşık 2-3 gün önce öğrencinizin karnesi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haberin Devamı


Bu şekilde sizler oldukça kolay bir şekilde e-okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemine giriş yapabilir, çocuğunuzun eğitim durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. İstediğiniz her zaman da bu sisteme girişinizi yapabilirsiniz.