Eğitim E-Okul veli bilgilendirme sistemi girişi nasıl yapılıyor?

E-Okul veli bilgilendirme sistemi girişi nasıl yapılıyor?

07.03.2016 - 22:47 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi hem veliler hem öğrenciler için büyük kolaylık sağlamaktadır. Bu sisteme nasıl giriş yapacağınızı öğrenmek istiyorsanız haberimizden erişebilirsiniz.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi girişi nasıl yapılıyor

Tüm dünya üzerinde gerçekleştirilen uygulamalardan biri olan internet sistemi günden güne vatandaşların hizmetleri altındadır. Yediden yetmişe herkesin ellerinden düşürmediği cep telefonlarına da gelen internet uygulamaları ile artık herkes kolay bir şekilde internete bağlanabilmektedirler. İnternete erişim böylesine kolay olunca da haliyle de vatandaşların bu alanda gerçekleştirmiş oldukları işlemlerde daha fazla olur. Yapılan çalışmalar ile de beraber vatandaşlar olarak bizler çok çeşitli alanlarda hizmet almaya başlamışızdır. Eğitim alanından sağlık alanına çok çeşitli alanlarda hizmetlerini veren bu internet sistemi kullanıcılarını bu sayede arttırmıştır.

Haberin Devamı





Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İlerleyen günümüzde de vatandaşlar olarak bizler çok çeşitli alanlarda hizmet almaktayızdır. Hız kesmeyen internet sistemi alanında ki işlemlerimiz her geçen gün daha da kolaylaşmış durumdadır. Sizlerin de bildiği üzere bu internet teknolojisi çok çeşitli alanlara yayılmaya devam etmektedir. Vatandaşların bu çeşitli alanlara yayılmasında da etkin bir rolü vardır. Çünkü çok çeşitli alanlarda işlemlerimiz olduğu için bizler bu şekilde işlemlerimizi halletmeyi tercih ederiz.

Kamusal alanda ihtiyacımızın olan her türlü bilgiye internet sistemi ile sahip olabilirken bizler yine aynı şekilde interneti kullanarak işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz. Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere diğer tüm bakanlıklar hizmetlerini bu kapsamda sürdürmeye devam etmişlerdir. Pek çok devlete dayalı bakanlıklar ve kurumlarda bu gelişen internet teknolojisinden faydalanmaktadırlar. Eğitim alanında yapılan gelişmeler hem öğrenciler hem de öğretmenler için çok yararlı olmuştur. Bunun nedeni de ihtiyacımızın olmasıdır.

Haberin Devamı


Son yıllarda ülkemizde çalışan anne baba sayısı oranı oldukça fazladır. Artık anne babalar çocuklarının okul durumları hakkında detaylı bilgi sahibi olmakta güçlük çekerler. Çünkü okullarda her ay ya da her dönem düzenlenen ara karne günlerine ve okullarda yapılan veli toplantılarına katılım sağlayamamaktadır. Bunun ilk sebebi olarak çalışan ebeveyn sayısının fazla olması gösterilebilir. Çünkü mesai saatleri içerisinde yapılan bu okul toplantılarında anne babaların da işte olması bilinen bir durumdur. Ancak okul da devlete bağlı olan bir kurum olduğu için bu konuda ne yazık ki herhangi bir değişiklik yapamaz. Bu nedenle vatandaşların çocuklarının eğitim hayatını kontrol etmeleri gerekir. Bunun içinde yapmaları gereken ilk şey e-okul sistemine başvurmaktır.

E-okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi adı altında hizmet veren bu uygulamadan her veli kolaylıkla yararlanabilmektedir. Çünkü bu uygulama online biçimde gerçekleştirilir ve her öğrenci bu sisteme otomatik olarak kayıtlıdır. Lise, ortaokul ve ilkokul öğrencilerin bu sisteme kayıtlı olması ile beraber sınavlardan almış oldukları notları, okula gelmedikleri devamsızlık yaptıkları günleri veliler kolaylıkla öğrenebilirler. Bu uygulamaya giriş yapabilmek için öncelikle gerekli olan ilk şey internete erişim sağlamaktır. İnternete erişim sağladıktan sonra arama motorunuza e-okul yazmanız yeterli olacaktır. Karşınıza açılan sayfada yer alan öğrencinizin T.C. kimlik numarasını, okulda ki numarasını, sınıfını, sınıf şubesini ( A, B, C, D, E gibi) bilgileri giriniz.

Haberin Devamı

Güvenlik kodunu da doğru bir şekilde girdikten sonra ardından ikinci bir sayfa açılacaktır. Bu sayfadan da öğrencinizin resmini, daha detaylı nüfus cüzdanı bilgilerini sisteme giriniz. Ardından tek bir tuşla karşınıza e-okul sistemi açılacaktır. Bu açılan sayfada sol köşede öğrencinizin resminin altındaki yerlere tıklayarak not bilgisine, devamsızlık bilgisine ulaşabilirsiniz. Hangi konuda bilgi almak isterseniz bu başlığı tıklamanız sayfanın açılması için yeterli olacaktır. İşte bu şekilde kolayca öğrencinizin eğitim hayatı hakkında detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz. Dakikalar içerisinde de bu sisteme giriş yapabilirsiniz.