Eğitim E-okul veli bilgilendirme sistemi hakkında bilinmesi gereken herşey!

E-okul veli bilgilendirme sistemi hakkında bilinmesi gereken herşey!

08.10.2016 - 10:47 | Son Güncellenme:

2016- 2017 Eğitim-Öğretim yılının başlaması ile birlikte E-Okul sisteminin de önemi arttı. Hem öğrenciler hem de veliler E-Okul sitemi üzerinde belli işlemleri kolaylıkla yapabilirler. İşte E-Okul sistemine giriş ve E-Okul hakkında tüm detaylar bu haberimizde!

E-okul veli bilgilendirme sistemi hakkında bilinmesi gereken herşey

Milli Eğitim Bakanlığı teknolojik gelişmeleri eğitim alanında da gelişimine dikkat çekmiştir. İnternet sistemi üzerinden verilen bazı eğitim hizmetleri sonucunda vatandaşların gerçekleştirdiği bu hizmetler sonucunda hem öğrenciler hem veliler hem de gerekli eğitim görevlileri gerekli hizmeti almaya başlamıştır. Kısa bir zaman dilimi içerisinde kullanımı günden güne artış sağlayan bu sistem sonucunda öğrencilerin okul bilgilerine kolayca erişim sağlanmıştır.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Öğrenciler okullarda bazı sınavlara girerler ve bu sınavdan hak ettikleri notları alırlar. Elde edilen bu notlar eski zamanlarda onların adına okullarda bulunan belgeler de yer alırken şu anda günümüzde bu bilgilere ulaşmak için E-Okul sistemi tercih edilmektedir. E-Okul sistemi içerisinde öğrencilerin eğitim bilgilerinin tümü bulunur. Okula gelmedikleri, devamsızlık yaptıkları günlerin hangi günler olduğu, toplamda ne kadar devamsızlık haklarının kaldığının ve de not bilgileri gibi daha pek çok eğitim bilgilerine ulaşabilirler. Öğrencilerin kendi isimlerine oluşturulan bu sistemden sonra artık kısa bir zamanda bu tip bilgilere ulaşabilirler. Okul idarecilerinin yapacak oldukları tüm işlemler bu sistem sayesinde oldukça hafiflemiştir. Artık öğrencilerin tüm bilgileri E-Okul sistemi üzerinde yer almaktadır.

Haberin Devamı

Aynı zamanda E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi olarak ailelerde çocuklarının okul ve eğitim durumları hakkında olan bu bilgilere ulaşabilirler. İnternet sistemi üzerinde bulunan bu sistem sonrasında artık çocuklarının okullarda yapılan herhangi bir okul toplantısına katılım sağlayamayınca bu eğitim bilgilerinin öğrenilmesi için E-Okul sistemini kullanabilirler. Bu sisteme ise şu şekilde giriş yapabilirsiniz. İnternet ile erişim sağlanıldığı her yerde, Milli Eğitim Bakanlığı’ nın resmi sitesine giriş yapınız. İlk sayfada yer alan öğrenci T.C. kimlik numarası, okul numarası, okulda sınıf şubesi gibi bilgileri girdikten sonra güvenlik kodu ile beraber bir sonraki sayfaya giriş yaparlar. Sonrasında öğrencinin kimlik bilgileri arasında bulunan diğer ince detay gerektiren soruları yanıtlandırarak bu sayfaya giriş yapabilirler. E-Okul sistemi sayfası üzerinde bulunan tüm bu bilgilere veliler ve de öğrenciler de bu şekilde giriş yaparak öğrenebilirler. Aynı zamanda öğrenciler artık bu şekilde sınav sonuçlarını da kısa bir sürede öğrenebilirler. Öğretmenler de artık tüm not bilgilerini bu sistem aracılığı ile öğrencilere duyururlar. E-Okul sistemi üzerinden verilen bu hizmet aynı şekilde mobil uygulama olarak cep telefonlarında da yer alabilmektedir. Bu giriş işlemlerinden çok daha az bir zamanda E-Okula giriş yapabilirler. Sadece öğrencinin gerekli olan birkaç bilgileri girerek istenilen sayfaya ulaşabilirler.