Eğitim E-okul veli bilgilendirme sistemi nasıl kullanılıyor?

E-okul veli bilgilendirme sistemi nasıl kullanılıyor?

18.05.2016 - 09:27 | Son Güncellenme:

E-okul sistemi sayesinde velilerin okullar ile olan bağlantıları güçlenmiştir. İnternet erişimi olan her alandan E-okul sistmine bağlanmak mümkündür. E-okul sistemi okul yönetimi tarafından yönetilmektedir.

E-okul veli bilgilendirme sistemi nasıl kullanılıyor

Teknoloji ilerledi ve artık her şey teknolojik aletler üzerinden gerçekleştirilir oldu. E Okulda teknolojinin ilerlemiş olduğunun bir başka göstergesidir. Aslında hayatımızda 2006 yılından bu yana olan E Okul büyük bir adımdır. Çünkü her hangi bir devlet dairesi ile ilgili yapılan işlemler ilk kez e okul aracılığıyla internet üzerinden yapılmıştır. Eskiden okula gelinerek öğrenci not durumu, öğrenci devamsızlık durumu öğrenilirdi. Ancak e okul ile birlikte artık internet üzerinden veliler öğrencilerinin not durumlarını, devamsızlık durumlarını tek tık ile öğrenir oldu. Öğretmenler için de e okul büyük bir kolaylıktı. Çünkü kalın kalın defterler tutmak zorunda kalmadılar. Her şeyi elektronik ortamda hallettiler. Elektronik ortamda öğrenci not durumlarını ve devamsızlık durumun girdiler. Öğrenci notları ile ilgili her hangi bir ortalama almak zorunda kalmadılar. Çünkü e okul kendi ortalamasını otomatik olarak almaktaydı.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E okulun sağlamış olduğu bu avantajlar yalnızca öğretmen ve öğrencilere vurmadı. Okul müdürleri de e okulun faydalarından nasiplerini aldı. Karne çıkarma yetkisi müdürdedir. Ve e okul sayesinde müdür karne ile uğraşmadı. Kim takdir belgesi alıyor, kim teşekkür belgesi alıyor, kim kalıyor, kim geçiyor? Müdür bunların hiçbiri ile uğraşmaz oldu. Çünkü e okul hepsini otomatik olarak belirledi ve karne yazdır denildiği anda teşekkür belgesiyse teşekkür belgesi aldığı, takdir belgesiyse takdir belgesi aldığı net bir şekilde ortada oluyordu.

E okul sisteminin ana mantığında da öğrencileri ve öğretmenleri okul işlerinde daha çok kolaylık tanımak yatmaktadır. E okul sistemi kolay kullanılabilir bir yapıya da sahiptir. E okul sisteminde iki ayrı giriş bulunmaktadır. Birinci sistem veli bilgilendirme sistemidir. İkinci sistem ise öğretmen girişidir. Veli bilgilendirme sistemine giriş yapılırken öğrenci TC kimlik numarası, öğrenci okul numarası ve güvenlik kodları sorulmaktadır. Bu sorular birinci adım sorularıdır. Bu sorular cevaplandırıldıktan sonra ise ikinci adım soruları gelmektedir. İkinci adım soruları içerisinde sizin her türlü kimlik bilginiz istenebilir. Cilt numarası, aile sıra numarası, doğum tarihiniz, nüfusa kayıtlı olduğunuz il, ilçe, köy vs. Bunun yanı sıra şube bilginiz sorulabilir. Bir de fotoğrafınız sorulmaktadır. Şöyle ki karşınıza beş tane fotoğraf çıkmaktadır ve bu beş fotoğraftan hangisinin sizin e okul fotoğrafınız olduğunu işaretlemelisiniz. Bu işaretleme işleminden sonra ise e okul sistemini açmış bulunursunuz. E okul sistemi üzerinde öğrenci sınav notları, öğrenci performans notları, öğrenci devamsızlık durumu ve devamsızlık durumunun detayları, yani izinli devamsız, raporlu devamsız gibi bilgiler bulunmaktadır. Bunların yanı sıra transkript bilgisi, ders programı, ders saatleri gibi bilgilerde e okul sistemi içerisinde bulunan bilgilerdir. Ayrıca e okul sisteminde yalnızca güncel yıla ait değil, geçmiş yıllara da ait olan e okul dökümlerini elde edebilirsiniz. Öğretmen girişi sonrasında ise öğretmenler öğrenci not ve devamsızlık girişlerini sağlarlar.