Eğitim E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır?

E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır?

12.01.2016 - 15:07 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi velilerin ve öğrencilerin, okuldaki öğrenci başarı durumuna ilişkin olarak en güncel ve en ayrıntılı eğitim verilerini internet hız ve kolaylığında takip edebilmelerine yardımcı oluyor. Peki E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır? Detaylar haberimizde...

E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır

Türkiye’de internet altyapısı kamu kurumları tarafından oldukça geniş bir kapsamda kullanılıyor. Vatandaşın kamu işlemlerinde ve hizmetlerinde de internet hız ve kolaylıklarından yararlanabilmesine yardımcı olan bu modernize hizmet anlayışı çerçevesinde Türkiye’de eğitimin daha kaliteli ve daha üstün bir statüye kavuşabilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da internet aktif şekilde kullanılıyor. Dijital platform üzerinde birden fazla sanal eğitim projesiyle öğrencilere ve velilere çok daha modern bir eğitim sunabilmeyi amaçlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sistemi bu noktada etkin yapısıyla daha fazla öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de öğrencilerin eğitim yaşamlarında velilere düşen görevin daha etkin biçimde oluşturulabilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı sanal eğitim projesi E-Okul sistemini, Türkiye’deki eğitim sisteminin en temel yapıtaşlarından birisi haline getirdi.

Her zaman öğretmen ve okul idarecileri tarafından hem öğrencilerin hem de okulun en yeni ve en güncel bilgilerinin girişlerini düzenli olarak sanal eğitim projesi E-Okul sistemine yapılmasını sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı velilerin, her zaman internet üzerinden en güncel eğitim verilerine ulaşabilmelerine yardımcı oluyor. Günümüzde internetin bulunduğu her yerden Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan E-Okul sisteminin ikinci aşaması olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasına ulaşarak, öğrencilerin okuldaki son durumuna ilişkin ayrıntılı ve güncel bilgiler alınabiliyor. Böylelikle velilerin günümüzde okula gitmek zorunda kalmadan son derece pratik bir şekilde çocuklarının okuldaki durumları ile ilgili olarak merak ettikleri ve öğrenmeleri gereken tüm güncel eğitim verilerini internet kolaylığında örenebilmeleri sağlanabiliyor. Bu sebeple de günümüzde veliler tarafından da dijital platform üzerinde yer alan bu Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul sistemi son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Bu sebeple de günümüz modern Türkiye’sinin eğitim sistemi içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından E-Okul sistemine aktif şekilde yer veriliyor.

Haberin Devamı

Öğretmen ve okul idarecileri dijital platform üzerinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-okul.meb.gov.tr adresinden E-Okul sisteminin bilgi girişi bölümüne erişim sağlayabiliyor. Bu web portalında E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri için öğretmenler e-okul.meb.gov.tr adresinde yer alan yönetim bilgi sistemi giriş bölümünde bakanlığın görev sürelerinin başlangıcında kendilerine vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisi ile giriş yapabiliyor. Daha sonra pratik ara yüz içerisinde son derece kolay bir şekilde öğrencilerin verilerinin girişini yapabiliyor.

Haberin Devamı

E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde veliler, not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, haftalık ders programı, alınan dersler, derslere giren öğretmen bilgileri, sınav sonuçları, sınav tarihleri, sözlü notları, şube ortalaması ve başarı belgeleri gibi en güncel eğitim verilerini içeren bilgilere kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan veli bilgilendirme sistemine son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilen veliler çocukların notlarından, devamsızlık durumlarına kadar en güncel eğitim verilerini öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Veliler, dijital platform üzerinde yer alan e-okul.meb.gov.tr/ adresinden sisteme erişim sağlayabiliyor.