Eğitim E-okul veli bilgilendirme sistemini kullanmak için ne yapmam gerek?

E-okul veli bilgilendirme sistemini kullanmak için ne yapmam gerek?

05.05.2016 - 16:08 | Son Güncellenme:

E-okul sistemi sayesinde öğrencinizin dersleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. E-okul sisteminde sadece notlar yer almamaktadır. E-okul sistemine ilişkin detayları haberimizde bulabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemini kullanmak için ne yapmam gerek

Eğitim öğretim hayatımızın büyük bir alanını oluşturmaktadır. Eğitim öğretim alanı sayesinde ülkemiz oldukça büyük bir gelişme göstermektedir. Her alanda yapılan yeniliklerin en temelini eğitim öğretim oluşturmaktadır. Günümüzde eğitim öğretim sistemi oldukça değişmiştir. Geçtiğimiz yıllarda 8 yıl olan örgün eğitim yani zorunlu eğitim iki ayrı aşamaya ayrılmıştır. Bunlar ilk okul ve orta okuldur. İlk 5 yılı ilk okul, son 3 yılı ise orta okul adı altında devam eden zorunlu eğitim sınav sistemini de değiştirilmesi ile daha da güçlenmiştir. Sınav sistemleri ile birlikte artık teknolojik eğitimde karşımıza çıkmaktadır. Teknolojinin oldukça gelişmiş olduğu bu günlerde artık her türlü şeyi elektronik ortam veya elektronik aletler sayesinde daha kolay ve daha hızlı bir şekilde yapabilmemiz mümkündür. Cep telefonları, bilgisayarlar, tabletler, arabalar, mutfak robotları veya bunlara benzer birçok icat sayesinde artık insan hayatı oldukça kolay bir hale gelmiştir. Teknolojinin en büyük getirilerinden biri olan internet bu saymış olduğumuz aletleri daha da gelişmiş bir duruma getirmişlerdir. İnternet üzerinden alıveriş, internet bankacılığı, eğitim öğretim uygulamaları, devlet dairesi işlemleri ve sosyal medya gibi birçok şeye erişim sağlayabilirsiniz. İnternet üzerinden yapılabilen şeyler arasında bu yazımızda sizler için eğitim öğretim uygulamalarından bahsetmiş bulunmaktayız. Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluşturmuş olduğu birçok eğitim öğretim uygulaması bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulmuş olan en kapsamlı eğitim öğretim uygulaması E-Okul’dur. E-Okul uygulaması hakkında detaylı bilgileri ve E-Okul girişinin nasıl yapılabileceğini yazımızın devamını okuyarak öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Okul uygulaması 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulmuş olan bir eğitim öğretim takip sistemidir. E-Okul sistemi iki ayrı program olarak uygulamada bulunmaktadır. E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi ve E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi olarak giriş yapılan bu uygulama öğrenci takibi yapmayı amaçlamıştır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrenci ve veliler için oluşturulmuştur. Yönetim bilgi sistemi ise veli bilgilendirme sisteminde bulunan bilgilerin girişinin yapıldığı uygulamadır. E-Okul yönetim bilgi sistemine okul yönetimi ve öğretmenlerin giriş yetkisi bulunmaktadır. Veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrenebileceğiniz bilgiler; öğrencinin devamsızlık bilgisi, ders içi durumunu belirleyen sözlü notlarını, ödev notları, yazılı notlarını, varsa öğrencinin nakil durumu ve ders programı gibi birçok bilgisine ulaşılabilmektedir. Devamsızlık durumu takibi oldukça önemlidir. Günümüzde özürsüz yani izinsiz devamsızlık süresi 10 güne indirilmiştir. Yani öğrencinin izinsiz devamsızlık süresi 10 güne ulaştıysa, öğrenci okumuş olduğu eğitim öğretim yılını tekrar etmek zorunda kalacaktır. Veliler için bu durumu takip etmek oldukça yararlı olacaktır. Daha önceki yıllarda veliler ve öğrenciler, durumlarını öğrenebilmek için öğretmenler ile görüşme durumunda kalıyorlardı. Bunu her öğrencinin velisinin yaptığını düşünecek olursak oldukça kalabalık bir ortam aklımıza gelecektir. Artık öğrenilmek istenen bilgilere E-Okul üzerinden ulaşılabilmekte ve bu durum hem veliler hem de öğrenciler oldukça rahatlatıcı olmuştur.