Eğitim E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi giriş sayfasına nereden ulaşacağım?

E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi giriş sayfasına nereden ulaşacağım?

12.02.2016 - 22:16 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş sayfaları tek bir portal üzerinden yapılmaktadır. Böylece büyük kolaylık sağlanmıştır. Nereden nasıl yapacağınız haberimizde.

E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi giriş sayfasına nereden ulaşacağım

Milli Eğitim Bakanlığı velilerinin öğrencilerini daha sıkı bir şekilde takip edebilmelerini sağlamak için bir sistem geliştirmiştir. E-Okul verdiği bu sistem sayesinde veliler öğrencileri hakkında birçok bilgiyi artık okula gitmelerine gerek kalmadan internet üzerinden bu sisteme giriş yaparak öğrenebilmektedir. Yani E-Okul sistemi öğrencilerin öğrenim bilgilerini internet ortamında paylaşmaktadır. Öğrencinin bilgileri ile sisteme girenler bu bilgilere ulaşabilmektedir. Veliler bu şekilde öğrencilerini daha sıkı bir şekilde takip edebilmek imkanı bulmuştur. Milli Eğitim Bakanlığının bir hizmeti olan MEBBİS yani Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri sayfasında Milli Eğitim Bakanlığının geliştirmiş olduğu bütün internet uygulamaları bulunmaktadır. Bu bölümden bütün internet uygulamalarına ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı


Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.




Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Okul uygulamasına da bu bölüme giriş yaptıktan sonra ulaşabilirsiniz. Ya da direk bir internet sayfasından E-Okula giriş yapabilirsiniz. E-Okul sistemini ülkemizdeki bütün okullar kullanmaktadır. E-Okul sistemi Türkiye de bulunan tüm resmi ve özel ilköğretim okullarını, orta öğretim okullarını, anaokullarını, özel eğitim kurumları ve liselerde öğrencilerin eğitim yaşantılarının başlayıp bitmesine kadar olan zaman içinde kullanılabilir. Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul sistemini iki bölüm olarak hizmete sunmuştur. E-Okul veli bilgilendirme sistemi adı verdiği sistemde öğrencilerin bilgileri yer almaktadır. Bu bölüme öğrenciler ve veliler giriş yapabilir.

Haberin Devamı

Bu bölüme E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş ekranından giriş yapabilirsiniz. Öğrencilerde bu sisteme giriş yapabilirler. Öğrenciler bu bölüme giriş yaparak okul hakkındaki duyuruları ve haberlere ulaşabilir. Ayrıca öğrenim bilgilerine de ulaşabilir. Sınav tarihlerini ve sınav sonuçlarına bu sisteme giriş yaparak ulaşabilirsiniz. Bu bölümde ayrıca devamsızlık bilgisi de bulunmaktadır. Veliler devamsızlık bilgisi kısmından öğrencilerinin hangi gün okula gidip gitmediklerini öğrenebilirler. E-Okul sisteminin diğer bölümü ise öğretmenler ve yöneticiler için geliştirilmiştir. E-Okul yönetim bilgi sistemi adı verdiği bu bölüme sadece öğretmenler ve yöneticiler giriş yapabilmektedir. Bu bölüme giriş yaparak öğretmenler öğrencilerinin okul bilgilerini sisteme girer. Yöneticiler ise idari işlemlerini bu bölüme giriş yaparak gerçekleştirebilir. Bu bölüme E-Okul ana sayfasında yer alan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş sayfasından giriş yapabilirler.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi daha çok velilerin öğrencilerini takip edebilmesi için geliştirilmiş bir sistemdir. Öğrencilerin bütün bilgileri bu sistem altında yer almaktadır. Veliler ve öğrenciler bu sisteme E-Okul ana sayfasında yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasından öğrencinin T.C. kimlik numaralarını ve öğrencinin okul numarasını girdikten sonra birde güvenlik kodunu girmelidir. Bu bilgileri girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra öğrencinizin sınav tarihlerin, sınav sonuçlarını, karne notunu, dönem ödevi hakkında bilgileri ve devamsızlık bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Daha önceden bu bilgilerin hepsine okula giderek ulaşabilirdik. Ama şimdi gelişen teknoloji sayesinde internet üzerinden de bu sisteme giriş yaparak bu bilgilerin hepsine ulaşabilirsiniz. E-Okul sisteminin diğer bölümü olan E-Okul yönetim bilgi sistemi öğretmenler ve yöneticiler için geliştirilmiş bir sistemdir. E-Okul yönetim bilgi sistemine E-Okul ana sayfasında yer alan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranından giriş yapabilirsiniz. Giriş sayfasına kullanıcı adı ve şifrelerini girdikten sonra birde güvenlik kodunu girerek sisteme giriş yapabilirler. Eğer kullan