Eğitim E-okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi hakkında detaylı bilgiler burada!

E-okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi hakkında detaylı bilgiler burada!

14.04.2015 - 09:47 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde hem not hem de devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu haberde E-Okul veli bilgilendirme sisteminin nasıl kullanıldığını ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi hakkında detaylı bilgiler burada

Bu yazıda sizlere gelişen teknoloji sonucu internetin hayatımıza giderek daha fazla dahil olduğu bu yıllarda sizlere yardımcı olabilecek bir uygulamadan bahsedeceğiz. İnternet sayesinde hayatımıza büyük pratiklik katan uygulamalarda kullanılmaya başlanmıştır. Bankacılık işlemlerinizi daha kolay bir şekilde yapabilmeniz için internet bankacılığı uygulamaları ile gerek fatura ödemeleri gerekse bankacılık işlemlerinizi bankanıza gitmeden sanal ortam üzerinden gerçekleştirebilir, eğlence anlamında sayısız video, film, dizi gibi seçenekleri Youtube gibi dünyaca ünlü sosyal video paylaşım sitelerinden güvenli bir şekilde izleyebilir, haber siteleri vasıtasıyla gündemi takip edebilirsiniz. Tabi ki internet üzerinden yapabileceğimiz imkanlar saymakla bitmez. Fakat bizim bu yazıda sizlere vereceğimiz bilgiler eğitim alanında geçilen internet uygulamalarından biri olan E-Okul sistemleri hakkında bir takım bilgiler içerecektir.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atılan adımlar ile eğitim sisteminde çığır açılarak E-Okul bilgilendirme sistemi kuruldu. E-Okul sistemi bir not bilgi sistemi olarak hizmet vermektedir. Bu uygulamadan hem öğrenciler hem öğretmenler faydalanabilmektedir. Öğretmenlerin faydalandığı ve öğrencilerinin notlarını girmek için kullandıkları sistem E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi olarak hizmet vermektedir. E-Okul sistemini kullanan diğer bir kullanıcı kitlesi ise öğrenciler ve velilerdir. Velilerin öğrencilerine ait not bilgilerini kontrol ve takip edebilecekleri E-Okul sistemi ise E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Yazının devamında ise her 2 konu hakkında da ayrıntılı bilgiler siz okurlarımız ile paylaşılacaktır.

Haberin Devamı

İlk olarak öğretmenlerin kullandığı E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi hakkında bilgi verelim. Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlere verdiği büyük önem herkes tarafından elbette ki bilinmektedir. Ayrıca “Öğretmenler Yeni Nesil Sizlerin Eseri Olacaktır.” sözüyle de öğretmenlerin önemi bizlere çok daha açık bir şekilde belirtilmektedir. E-Okul Yönetim Bilgilendirme Sistemi de öğretmenlerimizin öğrencileriyle ilgili not bilgilerini girdikleri bir internet uygulaması olarak hizmet vermektedir. E-Okul sistemiyle, öğrencilerin okullarda öğrendikleri bilgilerin seviyesini ölçmek amacıyla belirli sınavlar yapılır. Bu sınavlar; yazılı, sözlü, test veya proje ödevleri şeklinde yapılabilir. Bu sınavlar sonucunda öğrencilerin not bilgilerinin girildiği bir sistem olan E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi öğretmenlerimize hizmet etmektedir. Böylece öğretmenlerimiz kendi kullanıcı adı ve şifre bilgilerini hizmet ettikleri eğitim kurumundan temin ederek ve bu kullanıcı adı ve şifre bilgileriyle E-Okul sistemine giriş yaparak not bilgilerini sistem üzerine girebilirler.

Şimdi de diğer bir E-Okul sistemi olan E-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden bahsedelim. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemini kullanmaktaki amaç ise öğrencilerin okullarında gördükleri eğitim dönemleri içerisinde yapılan durum değerlendirme sınavlarının puanlama olarak sonuçlarının internet üzerinde görüntülenmesi hedeflenmiştir. Diğer bir deyişle öğrencilere yapılan yazılı, sözlü, proje veya test sınavlarının, kendi alanında ki öğretmen tarafından bu sınav kağıtlarının puanlarının denetlenmesi ve puanlama işleminin yapılması sonucu, bu puanların internet üzerinde yer alan E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görüntülenmesi işlemidir. Veliler bu uygulama ile öğrencilerine ait durum değerlendirmesi yapabilirler. Yani kötü giden bir ders tespit edildiğinde öğrencinin bu yöne olan eğilimi arttırılarak mutlak başarı sağlanabilir. Eğitim kurumu ailede başlar durumu göz önüne alındığında, güncel not takibi ile mutlak başarı elde etmek çok daha mümkün bir hale gelmiştir. Başarılı bir gelecek için eğitime verilmesi gereken önem giderek daha da büyük önem arz etmektedir.