Eğitim E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Öğrenci Bilgileri

E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Öğrenci Bilgileri

25.04.2015 - 10:01 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sisteminde öğrenci bilgilerine kolayca ulaşılabilmektedir. E Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Öğrenci Bilgileri

Milli Eğitim Bakanlığı velilerin öğrencilerini daha sıkı ve iyi takip edebilmesi için e-okul sistemini geliştirmiştir. Veliler e-okul sistemine girerek internet üzerinden okuyan öğrencilerin okul bilgilerine rahatlıkla ulaşabilmektedir. Ülkemizde son zamanlarda artan internet teknolojisini bütün kurumlar çok iyi bir şekilde kullanmaktadır ve son zamanlarda ülkemizde internet kullanan vatandaş sayısında artış bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı bunları baz alarak velilerin öğrencileri hakkında daha fazla bilgi alabilmesi ve daha kolay bir şekilde bilgi alabilmesi için e-okul sistemini geliştirmiştir. Veliler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin okul hayatındaki bilgilere rahatlıkla ulaşabilmektedir. E-Okul sistemi velilerin internet üzerinden online olarak okuyan öğrencilerin okul bilgilerine ulaşabildiği bir platformdur. Veliler artık okula gitmeden internet üzerinden bazı bilgileri sisteme girerek öğrencilerin okul hakkındaki bilgilerine ulaşabilmektedir. Bu sayede velilerin öğrencileri hakkında daha fazla bilgi sahibi olması ve daha kolay bir şekilde bilgi sahibi olması sağlanmıştır.

Haberin Devamı

E-Okul sistemi 2 parçadan oluşmaktadır. Velilerin ve öğrencilerin girebildiği sistem e-okul veli bilgilendirme sistemidir. E-Okul veli bilgilendirme sistemine sadece okuyan öğrenciler ve öğrencilerin velileri girebilmektedir. Bu sistemde öğrencinin okuduğu yıllardaki bütün okul bilgileri yer almaktadır. Bu sistemde öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınavlarında aldıkları notlar, sınavlarının tarihleri, not kartı ve karne notları yer almaktadır. Yani veliler bu sisteme giriş yaparak öğrencinin okul hakkındaki bütün bilgilerine ulaşabilirler. E-Okul sisteminde bulunan bir diğer bölüm ise yönetim bilgi sistemdir. Bu sisteme sadece öğretmenler ve okul yöneticileri girebilmektedir. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencileri hakkında bilgileri girmektedir. Öğretmenler öğrencilerinin devamsızlık bilgisini, sınav tarihlerini, sınav sonuçlarını, not kartları gibi bilgilerini bu sisteme girerek velilerin ulaşabilmesini sağlamaktadır. E-Okul yönetim bilgi sistemine bir de okul yöneticileri giriş yapabilmektedir. Yöneticiler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerinin bütün işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Yöneticiler öğrencinin nakil işlemlerini, kayıt yenileme, kayıt silme, yeni kayıt gibi işlemleri internet üzerinden rahatlıkla gerçekleştirebilmektedir.

Haberin Devamı

Son zamanlarda artan akıllı telefon kullanımı sebebi ile Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul sisteminin mobil uygulamasını da geliştirmiştir. Veliler ve öğrenciler e-okul uygulamasını cep telefonlarına indirerek bütün işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

E-Okul sisteminin bir parçası olan veli bilgilendirme sistemi öncelik olarak veliler için geliştirilmiş bir sistemdir. Veliler bu sisteme giriş yaparak öğrencileri hakkında bütün bilgilere ulaşabilmektedir. Bu sisteme öğrenciler de girerek bazı bilgilere ulaşabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde öğrencilerin sınav tarihleri ve sınav sonuçları, devamsızlık bilgisi, not kartı, proje ödevi hakkında bilgileri internet üzerinden kolaylıkla ulaşabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilmek için ilk olarak e-okulun internet sayfasına giriş yapılmalıdır. Ana sayfanın üst tarafında bulunan veli bilgilendirme giriş ekranına öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri girildikten sonra son olarak güvenlik kodu sisteme girildikten sonra giriş yapabilirsiniz ve saydığımız tüm işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin bir diğer parçası ise yönetim bilgi sistemidir. Bu sisteme sadece öğretmenler ve okul idarecileri giriş yapabilmektedir. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin devamsızlık bilgisini, sınav tarihlerini ve sınav sonuçlarını, not kartını, karne notlarını sisteme girmektedir. Okul idarecileri de bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin kayıt yenileme, kayıt silme, yeni kayıt ve nakil işlemlerini internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilmektedir. E-Okul yönetim bilgi sistemine e-okul ana sayfasının sağ tarafında bulunan giriş ekranına kullanıcı adı ve şifreyi girdikten sonra güvenlik kodunu da gerekli yere girerek giriş yapabilirsiniz. Öğretmenler ve yöneticiler kullanıcı adı ve şifresini Milli Eğitim Müdürlüklerinden alabilmektedir.