Eğitim EBA giriş şifresi ile EBA kurs nasıl kullanılır?

EBA giriş şifresi ile EBA kurs nasıl kullanılır?

16.05.2016 - 08:50 | Son Güncellenme:

EBA kurs hizmeti EBA giriş şifresi ile kullanılır. EBA giriş şifresi sahibi olmayan öğrenciler EBA kurs hizmetinden yararlanamaz. EBA kurs ve EBA giriş işlemlerinin detayları haberimizde!

EBA giriş şifresi ile EBA kurs nasıl kullanılır

Ansiklopedilerde bulabileceğiniz bilgilerin sadece aradığınız kısım için bile binlerce sonuç karşınıza çıkabilmektedir. Bu nedenle internet kullanımı oldukça işe yaramaktadır. İnternet üzerinden yapılabilen bir sürü işlem vardır. Alışveriş, sosyal medya erişimi, online oyunlar, gazete okuma veya devlet dairesi işlemleri internet üzerinden yapılabilmektedir. Saymakla bitmez aslında ama biz sizin için önemli olanlarından bahsetmiş durumdayız.

İnternet üzerinden eğitim öğretime dayanan birçok uygulama oluşturulmuştur. Sizler için bu yazımızda bahsedecek olduğumuz eğitim öğretim uygulaması EBA yani açılımı ile Eğitim Bilişim Ağı uygulamasıdır. Bu uygulama oldukça beğenilen bir uygulamadır ve amacı ders kaçırmış olan öğrencilerin eksiklerini tamamlamaya çalışmaktır. Sistem üzerinde öğretmenler ders notlarını paylaşmaktadırlar ve bu ders notları uygulamaya giriş yapabilen öğrenciler için kullanıma açıktır. Derse herhangi bir sebepten dolayı giremeyen öğrenci, anlamadığı bir konu yüzünden derse olan ilgisini kaybedebilir. Bunun önüne geçmek için oluşturulan bu uygulama oldukça işe yarayan bir uygulamadır. Bu uygulamayı Milli Eğitim Bakanlığı oluşturmuştur ve oldukça güvenli bir uygulamadır. Yazımızın devamından sisteme nasıl giriş yapabileceğinizi ve sistem üzerinden neler yapabileceğinizi sizler için detaylı ve anlaşılır bir şekilde anlatmış bulunmaktayız.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Eğitim öğretim hayatımız oldukça küçük yaşlarda başlayıp, yetişkin olup bir meslek sahibi olana kadar devam etmektedir. Meslek sahibi olduğumuz zaman bile devam edebilir. Eğitim öğretimin sınırlaması yoktur. Her an yeni şeyler öğrenebiliriz. Bu alanda öğrencilerimiz için Milli Eğitim Bakanlığı birçok uygulama oluşturmuştur. Bu uygulamalar öğrenciler için oldukça önemli ve işe yarayan uygulamalardır. Bu uygulamaların başında EBA yani Eğitim Bilişim Ağı gelmektedir. EBA öğretmenlerin öğrenciler ile ders notlarını paylaşabildiği bir internet ortamıdır. İnternet sistemi üzerinden yapılan birçok işlemin yanında EBA derslere herhangi bir sebepten gidemeyen öğrenciler için bir telafi şansı olmuş durumdadır. Öğrenciler sisteme giriş yaparak sistem üzerindeki bütün dosyaları indirip, kullanabilmektedir. Aynı zamanda uygulama üzerinden öğrenciler de ders notu paylaşımı yapabilmektedir. Bu paylaşım ağı içerisinde ders notları, sunumlar, ders ile ilgili görseller ve daha birçok şey bulunmaktadır.

EBA sistemine giriş yapabilmek için öncelikle EBA ana sayfasına gitmeniz gerekmektedir. Daha sonra sayfanın sağ üst köşesinde bulunan “Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan giriş sayfasında sizden bir takım bilgiler istenecektir. Bu bilgiler; kullanıcı adınız ve şifrenizdir. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi ilgili boşluklara doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdığınızdan emin olduktan sonra “Giriş” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle EBA sistemine giriş yapmış olacaksınız. Sistem menüsünden yapmak istediğiniz işlemi seçerek kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Açmış olduğunuz ilk sistem giriş ekranı üzerinde bulunan kullanıcı girişi bölümünün sol tarafında bulunan MEBSİS girişi ve AÖL sistemi girişi bölümlerinin üzerine tıklayarak o bölümlere de giriş yapabilmeniz mümkündür. Çok uygulamalı bir uygulama sayfasına sahip olan Milli Eğitim Bakanlığı uygulamaları oldukça beğenilmektedir.