Eğitim EBA kurs girişi nasıl ve nereden yapılır?

EBA kurs girişi nasıl ve nereden yapılır?

02.05.2016 - 09:35 | Son Güncellenme:

EBA kurs EBA girişini MEB’in sağladığı EBA web sitesinden yapabilirsiniz. EBA kurs EBA girişleri yapmak oldukça basittir. EBA kurs EBA giriş işlemlerini nasıl ve nereden yapacağınız haberimizde.

EBA kurs girişi nasıl ve nereden yapılır

Teknolojinin günümüzde her alanda ilerlemesi ile insan hayatında oldukça büyük kolaylıklar sağlanmıştır. Her alanda oluşturulan uygulamalar ve aletler sayesinde yapabildiğimiz işlemleri artık daha kolay ve hızlı bir şekilde yapabiliyoruz. Bilgisayarlar, cep telefonları, tabletler, mutfak robotları, arabalar ve bunlar gibi birçok alet sayesinde artık insan hayatı daha kolay bir hale gelmiş durumdadır. Ve günümüzün en önemli bilgi ve işlem kaynağı olan internet ağı sayesinde birçok işlemimizi de internet üzerinden yapabilmekteyiz. Her alanda yapılabilen alışveriş, internet bankacılığı, devlet dairesi işlemleri ve birçok şeyin yanında eğitim ve öğretim alanında oluşturulmuş olan platformlar sayesinde internetin oldukça faydalı bir yer olduğunu görebiliyoruz. İnternet üzerinden oluşturulmuş olan bir eğitim öğretim uygulamasından bu yazımızda sizler için behsetmek istiyoruz. Bu uygulamanın adı EBA yani Eğitim Bilişim Ağı’dır. Eğitim bilişim ağı sayesinde öğrenciler için birçok şey yapabilme imkanı oluşturulmuştur. Yazımızın devamında EBA ile ilgili bilmeniz gerekenleri ve EBA kurs EBA giriş sistemine nasıl giriş yapabileceğinizi detaylı olarak anlatmış bulunmaktayız. Yazımızı okuyarak bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
EBA kurs EBA giriş sistemi sayesinde öğrenciler derslerinden geri kalmamaktadır. Nasıl diyecek olursanız öğretmenler sisteme derste işledikleri konu ve içerikleri sistem üzerinden paylaşabilmektedir. EBA kurs EBA girişte paylaşılan bilgiler sayesinde derse herhangi bir sebepten dolayı katılamayan öğrenciler dersleri takip edebilme şansına sahip olmuşlardır. Bir ders kaçıran öğrencinin derse karşı ilgisi genellikle azalır. Bu olayın önüne geçmek için oluşturulan EBA üzerinde birçok içerik bulunmaktadır. Dersler ile ilgili görseller, sunumlar, videolu anlatımlar, notlar veya daha fazlası sistem üzerinde bulunmaktadır. Sistem üzerinden öğrenciler de içerik paylaşımı yapabilmektedir. EBA kurs EBA girişte ders ile ilgili olmak koşulu ile video, görsel, sunum paylaşabilinen bu sistem temelinde öğretmen öğrenci ve öğrenciler arasındaki yardımlaşma durumu da bulunmaktadır. EBA kurs EBA giriş sistemine giriş yapabilmek için bir şifrenizin olması gerekmektedir. Bu şifre ile sisteme giriş yaptığınız zaman bulunan menüden yapmak istediğiniz işlemi seçebilirsiniz. İçerik eklemek veya ders notlarını görebilmek için sisteme giriş yapmak zorunludur. Sistem için şifreyi genellikle sınıf öğretmenleri öğrenciler için ayarlamak durumundadırlar.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluşturmuş olduğu bütün uygulamalar birbiri ile bağlantılı olarak işlemektedir. Örneğin E-Okul Veli Bilgilendirme ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi ikilisinde olduğu gibi. Sistemler arası giriş yapılabilir durumdadır. EBA kurs EBA giriş sistemindeki giriş bölümde de diğer sistemlere giriş yapabilmek için uygulamalar bulunmaktadır. Açmış olduğunuz ilk sistem giriş ekranı üzerinde bulunan kullanıcı girişi bölümünün sol tarafında bulunan MEBSİS (E-Okul) girişi ve AÖL sistemi girişi bölümlerinin üzerine tıklayarak o bölümlere de giriş yapabilmeniz mümkündür. Çok uygulamalı bir EBA kurs EBA giriş uygulama sayfasına sahip olan Milli Eğitim Bakanlığı uygulamaları veliler, öğrenciler ve öğretmenler tarafından oldukça beğenilen uygulamalardır. Birbirleri arasında bağlantıları olması ve öğrenci takibi yapılabilen bu uygulamalar beğenildiği gibi kullanımı da oldukça yaygınlaşmıştır.