Eğitim EBA kurs hizmetinden yararlanmak için EBA giriş nasıl yapılıyor?

EBA kurs hizmetinden yararlanmak için EBA giriş nasıl yapılıyor?

29.04.2016 - 09:05 | Son Güncellenme:

EBA kurs ve EBA giriş işlemleri sayesinde EBA kurs hizmetinden faydalanabilirsiniz. EBA kurs EBA giriş işlemleri zamanınızı almayan kısa süreli işlemlerdir. EBA kurs EBA giriş işlemlerinin detayları haberimizde!

EBA kurs hizmetinden yararlanmak için EBA giriş nasıl yapılıyor

Sizlere bu yazımızda Milli Eğitim Bakanlığı E-kurs ve Eba kurs programı hakkında bilgi vereceğiz. Eba’nın açılımı Eğitim Bilişim ağıdır. Şimdi sizlere Eğitim Bilişim Ağı kurs ve eğitim Bilişim ağı giriş işlemleri hakkında bilgi vereceğiz. Eğitim Bilişim ağı kurs işlemleri ve eğitim Bilişim ağı giriş işlemleri hakkında yazımızın devamında ayrıntılı bilgiye sahip olacaksınız. Eğitim Bilişim ağı sizler sayesinde var olan bir sistemdir. Eğitim Bilişim ağı kurs işlemleri öğrenci girişi yapılabilen bir sistemdir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan eğitim Bilişim ağı E-kur öğrenci giriş ekranında neler yapabileceğiniz hakkında bilgi yazımızın devamında bulabilirsiniz. Eğitim Bilişim ağı ikinci dönem kursları 8 Şubat tarihi ile 17 Haziran tarihine kadar bu tarihler arasında devam edecektir. Eğitim Bilişim ağı kurs dönemleri ise birinci dönem, ikinci dönem ve üçüncü dönem olmak üzere üç dönemden oluşmaktadır. Birinci dönem kursları ekim ayının ilk haftası itibariyle başlar ve yarıyıl tatili ne kadar devam etmektedir. İkinci dönem kursları ise derslerin başlamış olduğu ikinci yarıyılda başlayarak okulların kapanma tarihi ne kadar devam etmektedir.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Üçüncü dönem kurs dersleri ise okulların kapanmasıyla beraber ders yılı bitim tarihinden bir sonraki eğitim öğretim yılında okulların açılması tarihine kadar devam etmektedir.

Birinci ve ikinci dönem kursları birbirinin devamı şeklinde dersleri olarak uygulanmaktadır. Eğitim Bilişim ağı sorumlulukları hakkında bilgi verecek olursak, yönerge hükümleri doğrultusunda kurslarda görev yapmakta olan her bir personel görevlerini etkin ve zamanında yerine getirme yükümlülüğüne sahiptir. Eğitim Bilişim Ağı denetim hakkında bilgi verecek olursak, kursların denetiminde il ya da ilçe milli eğitim müdürlükleri sorumludur. Şimdi sizlere eğitim Bilişim Ağı kurs tarihleri hakkında bilgi vereceğiz. Her sene bu tarihler aynı olmakla beraber bazı seneler çok küçük değişikler meydana gelmektedir. Bu sene tarihler hakkında bilgi verecek olursak:

7-11 Eylül tarihinde il ve ilçe komisyonun oluşturma işlemleri başlamaktadır.

7-11 Eylül tarihinde ise yine kurs merkezlerinin başvuru alınma işlemleri tamamlanmaktadır.

14 ve 18 Eylül tarihlerinde ise Kurs Merkezi başvurularının onaylanma işlemleri yapılmaktadır.

14-25 Eylül tarihlerinde ise öğretmen başvuruları alınmaktadır.

21 Eylül ve 2 Ekim tarihinde ise öğrenci başvuruları alınmaya başlanmaktadır.

28 Eylül 2 Ekim tarihinde ise öğretmen görevlendirme işlemleri yapılmaktadır.

1 ve 3 Ekim tarihleri arasında ise sınıf ya da şubelerin oluşturulma işlemleri tamamlanmaktadır.

Kurs onay işlemleri ise 3 Ekim tarihinde birinci dönem kursları başlamaktadır.

24 Ocak tarihinde ise verilir. Dönem kurs sonu gelmiş demektir.

8 Şubat tarihinde ise ikinci dönem kurslarının başlangıç tarihidir.

17 Haziran tarihinde ikinci dönem kurslarının ve yıllık kursları tamamlama işlemi yapılmaktadır.

20 Haziran tarihinde ise üçüncü dönem yaz kursları başlamaktadır.

Kurslarda görev almak isteyen öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başvuru yapmaları gerekmektedir.