Eğitim Edamame Nedir, Faydaları Nelerdir? Edamame Nasıl Yapılır?

Edamame Nedir, Faydaları Nelerdir? Edamame Nasıl Yapılır?

26.07.2022 - 01:52 | Son Güncellenme:

Vejetaryen beslenmeyi tercih eden kişiler için besin değeri yüksek olan yiyecekler çok önemlidir. Bunlardan birisi de soya fasulyesidir. Zengin içeriğe sahip olması nedeniyle farklı kullanım alanlarına sahiptir. Pek çok kişiye değişik gelip tanıdık gelmeyen edamamenin aslında çok bilinen soya fasulyesi ailesine ait bir seçenek olmaktadır. Peki edamame nedir, faydaları nelerdir? Edamame nasıl yapılır? İşte, edamame hakkında merak edilenler.

Edamame Nedir, Faydaları Nelerdir Edamame Nasıl Yapılır

Soya fasulyesi seçeneklerinden olan edamame pek çok kişi tarafından merak edilen besinler arasında yer almaktadır. Özellikle sağlık saçısından çok faydası olması sebebiyle pek çok kişinin dikkatini çekmektedir.

Haberin Devamı

 Edamame Nedir?

 Edamame Doğu Asya mutfaklarının gözbebeği besinlerden birisidir. Soya fasulyesinin olgunlaşmamış hali olan edamame aynı zamanda yeşil soya fasulyesi olarak da bilinmektedir. Popüler bir çerez ve çok lezzetli bir meze olarak tüketilebilir. Özellikle vegan ve vejetaryenler için çok iyi bir besindir.

 Edamame Faydaları Nelerdir?

 Edemame besinin faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:

 - Yüksek miktarda protein içermektedir.

 - Düşük kolesterollüdür. Bu sebeple kolesterolü olanlar için çok faydalıdır.

 - Kan şekerini dengeleyen bir besindir.

 - Besin değeri oldukça yüksektir.

 - Alzheimer riskini düşürür.

 - Depresyona iyi gelmektedir.

 - Kemikleri güçlendirir.

 - Bağışıklık sistemini düzenler.

 Edamame Nasıl Yapılır?

Haberin Devamı

 Edemamenin nasıl yapılacağı merak konusudur. Edemamenin pek çok pişirme yöntemleri bulunur. Bu yöntemler şunlardır:

 - Kaynar su dolu bir tencere içerisinde 2 dakika kaynatarak pişirilir. 

 - Sebze pişirme yöntemlerinin en sağlıklısı buharlama yöntemidir. Edamameler su dolu bir tencere üzerine yerleştirilir ve yükselen buharda 10 dakika pişmesi sağlanır. Edamameler dondurulmuş ise pişirme süresi bir miktar uzatılabilir.

 - Mikrodalga mutfakta en sık kullanılan pişirme yöntemlerinden birisidir. Pişirilecek olan edamameler bir miktar su eklenmiş kasede mikrodalgaya konulmalıdır. Mikrodalganin pişirme gücüne göre ise süre değişebilmektedir.