Eğitim Ehli Sünnet Nedir, Ne Demektir? Ehli Sünnet Kime Denir?

Ehli Sünnet Nedir, Ne Demektir? Ehli Sünnet Kime Denir?

14.06.2021 - 14:28 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta sıkça duyduğumuza veya karşımıza çıkan çeşitli kelimeler olsa da kimi zaman bu kelimelerin anlamları tam olarak bilinmemektedir. Söz konusu olan kelimelerden birisi de ehli sünnet kelimesidir. Ehli sünnet kelimesini duyan kişiler, kelimenin gerçek anlamının altındaki yatan bilgileri merak ediyor. Ehli sünnet nedir, ne demektir? Ehli sünnet kime denir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Ehli Sünnet Nedir, Ne Demektir Ehli Sünnet Kime Denir

 Arapça kökenli bir kelime olan ehli sünnet, ehl ve sünnet kelimelerin birleşimi ile dilimize yerleşmiştir. Halk arasında sünnet ehli olarak da bilinen kelimenin anlamı Müslüman olan kişilerin Hz. Muhammed’in belirlediği kurallara uyarak hayat süren kişi anlamına gelmektedir.

Haberin Devamı

 Ehli Sünnet Nedir, Ne Demektir?

 Ehli sünnet kelimesinin gerçek anlamını öğrenmek isteyen kişiler, TDK sözlük sitesinden yardım almak istemektedir. Ehli sünnet kelimesinin TDK’deki gerçek anlamı şu şekildedir:

 - Müslümanlıkta Hz. Muhammed’in koyduğu kuralları olduğu gibi uygulayan, onun izinden giden kimse.

 Ehli Sünnet Kime Denir?

 Manevi olarak çizilen yolu benimseyenler anlamına da gelen ehli sünnet, İslam’da Hz. Muhammed’in izinden giden ve onun kurallarını gerçek anlamda uygulayarak hayatına yön veren kişilere denmektedir.