Eğitim Ejder Meyvesi Ağacı Nerede Yetişir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Ejder Meyvesi Ağacı Nerede Yetişir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

25.08.2021 - 16:21 | Son Güncellenme:

İçerdiği zengin vitamin ve mineral kaynağı ile beraber ejder meyvesi son dönemlerin en popüler meyve çeşitleri içerisinde gelmektedir. Peki, ejder meyvesi ağacı nerede yetişir? Kısaca özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Ejder Meyvesi Ağacı Nerede Yetişir Kısaca Özellikleri Nelerdir

Dünyanın dört bir bölgesinde önemli bir yere sahip olan lezzetli meyveler arasında ejder meyvesi gelmektedir. Aynı zamanda sağlık açısından da oldukça önemli bir meyve olduğunu da ifade etmek mümkündür.

Ejder Meyvesi Ağacı Nerede Yetişir?

Ejder meyvesi ağacı Meksika, orta ve Güney Amerika ile beraber Vietnam, Endonezya ve Malezya'da yetişen meyve ağaçları içerisinde gelmektedir. Aynı zamanda Türkiye'de Aydın'da yetişen meyve türleri içerisinde yer aldığını söylemek mümkün. Bu bağlamda özellikle Aydın ekonomisine önemli bir katkı sağlayan meyve türleri arasında yer aldığını da ifade etmek gerekir. Yani bu bitkinin tropikal bir bitki türü olduğunu söylemek mümkündür.

Ejder Meyvesi Ağacı Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Ejder meyvesi ağacı uzun kaktüs görüntüsüne benzeyen bir ağaç türüdür. Büyük ve beyaz kokulu bir ağaçtır ve ayrıca gece açan çiçeklere sahiptir. Bu sebepten dolayı ‘gece kraliçesi’ adını almış çiçek türlerine sahiptir. Genelde ise Akdeniz iklimine sahip olan bölgelerde yetiştiğini söylemek mümkündür. Aynı zamanda içermiş olduğu vitaminler ile beraber yüksek lif üzerinden sağlık konusunda da oldukça önemlidir. Böylece bağışıklık sistemini önemli oranda güçlendiren bir yapısı bulunur. Diğer yandan çok lezzetli meyvelere sahip bir ağaç türü olarak da öne çıkar.