Eğitim Ekran Kartı Paylaşımlı Ne Demek? Paylaşımlı Ekran Kartı Nasıl Anlaşılır?

Ekran Kartı Paylaşımlı Ne Demek? Paylaşımlı Ekran Kartı Nasıl Anlaşılır?

24.05.2021 - 01:50 | Son Güncellenme:

Hayatımızın her alanında kullanılan bilgisayarın birçok donanımları bulunmaktadır. Bu donanımlar iç donanım ve dış donanım olmak üzere ikiye ayrılırlar. Dış donanımlara monitör, klavye ve fare örnek verilebilirken; iç donanımlara ram, işlemci ve ekran kartı örnek verilebilir. Bu iç donanımlardan sayılan ekran kartının da paylaşımlı ve paylaşımsız olarak iki çeşidi bulunmaktadır. Peki, ekran kartı paylaşımlı ne anlama gelmektedir? Bu ekran kartlarını diğer kartlardan ayıran özelliği nedir? İşte, paylaşımlı ekran kartı hakkında merak edilen hususlar.

Ekran Kartı Paylaşımlı Ne Demek Paylaşımlı Ekran Kartı Nasıl Anlaşılır

Paylaşımlı ekran kartlarının diğerlerinden ayıran özelliği kendi unsurlarından başka, ana karta dahil olan unsurlardan faydalanmasıdır.

Haberin Devamı

 Ekran Kartı Paylaşımlı Ne Demek? 

 Bilgisayarlarımızın görüntü verme özelliklerini sağlayan unsurlar ekran kartlarıdır. Paylaşımsız ekran kartları sadece kendi unsurları ile etkileşim sağlamaktadır. Paylaşımlı ekran kartları ise bellek komutunu ram üzerinden almaktadır. Bu şekilde kendi belleği üzerinde tasarruf yapmış olur. Ancak diğer donanımların performansını azaltabilir.

 Paylaşımlı Ekran Kartı Nasıl Anlaşılır?

 Paylaşımlı ekran kartları normal yani fazla bir performans gerektirmeyen bilgisayarlarda bulunmaktadır. Paylaşımlı ekran kartlarının özellikleri paylaşımsıza göre daha düşüktür. Özellikle oyun bilgisayarlarında paylaşımlı ekran kartı kullanılmaz.

 

Yazarlar