Eğitim Emsal Nedir? Hukukta Emsal Karar Ne Anlama Gelir?

Emsal Nedir? Hukukta Emsal Karar Ne Anlama Gelir?

29.03.2021 - 03:10 | Son Güncellenme:

Hukuk sürecinde verilen bazı karar türleri bulunuyor. Pek çok kişi televizyonlarda veya internette emsal kararı duyabiliyor. Emsal karar hakkında araştırmak yaparak, bu kararın neyi ifade ettiğini öğrenmek isteyebiliyor. Emsal nedir? Hukukta emsal karar ne anlama gelir? Hukuk konusu için sizlere faydalı bilgiler derledik.

Emsal Nedir Hukukta Emsal Karar Ne Anlama Gelir


Emsal, daha önceki zamanlarda verilmiş olan bir kararın, başka davalarda uyuşmazlık yaşanması durumunda uygulanabilir olduğunu ifade eder.

Emsal Nedir?

Emsal kelimesi gündelik hayatta yaygın olarak kullanılmıyor. Fakat kişiler sosyal medyadan veya internetten bu kelimeyle karşılaşabiliyor. Emsal, hukuk konularında duyulabilen bir kelimedir. Emsal, herhangi bir uyuşmazlık dosyasında, aynı konuyla ilgili daha önce verilmiş bir kararın uygulanması durumudur. Eğer bir davada uyuşmazlık yaşanıyorsa, aynı konunun yaşandığı ve bu süreçte bir kararın verildiği geçmiş kararlar baz alınabiliyor.

Hukukta Emsal Karar Ne Anlama Gelir?

Emsal karar, hukukta verilen kararlardan biridir. Pek çok kişi bazı nedenlerden dolayı mahkemelere çıkabiliyor. Mahkemelerde yaşanan uyuşmazlık, sürecin uzamasına neden oluyor. Fakat daha önce yaşanan aynı olaylarda verilen bir karar bulunuyorsa, bu uyuşmazlık sürecine geçmiş davaya bakarak bir karar verilebilir.

Yazarlar