Eş Anlamlı Kelimeler Demek Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Demekin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Demek Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Demekin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

22.06.2022 - 14:44 | Son Güncellenme:

Demek kelimesinin eş anlamlısı olan sözcüğü aynı anlama gelen fakat farklı yazılan sözcüktür. Bu nedenle demek kelimesinin eş anlamlısı olan kelimeyi demek yerine kullanabilirsiniz. Demek kelimesinin yerine erişmek, düşünmek, yeltenmek, oranlamak ya da saymak kelimelerini kullanabilirsiniz. Demek kelimesi hakkında merak edilen tüm detaylar.

Demek Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir Demekin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

 Demek kelimesine eş anlamlı olan sözcükler erişmek, düşünmek, saymak, ummak, yeltenmek, oranlamak ve kabul etmektedir. Demek kelimesinin 7 tane eş anlamlısı vardır.

Haberin Devamı

 Demek Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir?

 Demek kelimesinin eş anlamlısı oranlamak, saymak, kabul etmek, ummak, yeltenmek, erişmek ve düşünmek olarak kabul edilir. Eş anlamlı olan sözcüklerin birbirini yerine kullanılabilen kelimeler olduğu bilinir.

 Demekin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

 Eş anlamları olan sözcükleri birbiri yerine kullanmak doğru kabul edilir. Çünkü bu kelimelerin anlamları aynı olur fakat farklı yazılırlar. Farklı sözcüklerdir ve anlamları aynıdır. Bu nedenle bu sözcüklere birbirinin eş anlamlısı olan kelimeler denir. Demek kelimesinin eş anlamlısı olan sözcükler erişmek, düşünmek, ummak, saymak, yeltenmek, kabul etmek ya da oranlamak olarak kabul edilir. Bu kelimelerin hepsi birbirinin yerine kullanılması doğru kabul edilen kelimelerdir.