Eş Anlamlı Kelimeler Derman Eş Anlamlısı Nedir? Derman Kelimesinin Eş Anlamı Olan Sözcükler

Derman Eş Anlamlısı Nedir? Derman Kelimesinin Eş Anlamı Olan Sözcükler

18.06.2021 - 16:32 | Son Güncellenme:

Anlamı üzerinden derman kelimesi günlük yaşam içerisinde oldukça fazla kullanılır. Ancak aynı zamanda aynı anlamı taşıyan değişik kelimeler de ön plana çıkıyor. Peki derman eş anlamlısı nedir? Derman kelimesinin eş anlamı olan sözcükler hakkında merak edilen bilgiler.

Derman Eş Anlamlısı Nedir Derman Kelimesinin Eş Anlamı Olan Sözcükler

Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı vakit derman kelimesi için birden fazla eş anlamlı sözcük bulunmaktadır. Alternatif olarak tek başına ya da cümle içerisinde amaca uygun şekilde bu kelimeleri kullanmak mümkündür.

Haberin Devamı

 Derman Eş Anlamlısı Nedir?

 Herhangi bir şeyi yapabilme gücü ya da bir hastalığı iyileştiren şey olarak derman kelimesi ön plana çıkmaktadır. Farklı şekillerde ve değişik durumlarda kullanılan derman kelimesi, buna uygun olarak birçok eş anlamlı sözcük taşıyor.

 - Güç

 - Takat

 - Mecal

 - Çıkar yol

 - Çare

 - İlaç

 Yukarıda verilmiş olan kelimeler derman sözcüğü için aynı anlama eşliğinde değerlendirilebilir. Hem herhangi bir olay açısından hem de bir kişiye ithaf edilecek biçimde bu kelimeler kullanılabilmektedir. Duruma uygun olarak cümle içerisinde kullanabilir ya da bir yazıda denk gelindiği zaman ne demek istediği anlaşılabilir.