Eş Anlamlı Kelimeler Tasdik Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Tasdiğin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Tasdik Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Tasdiğin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

23.06.2022 - 14:14 | Son Güncellenme:

Onay vermek ve onaylamak kelimeleri yerine tasdik kelimesi kullanılabilmektedir. Burada onay vermek ve onaylamak kelimeleri tasdiğin eş anlamlısı olarak karşımıza çıkmaktadır. Yine kabul etmek, ikna olmak ve kabullenmek gibi kelimeler de eş anlamlı olmaktadır. Tasdik kelimesi kolay bir şekilde eylem yapılabilmektedir. Böylece birden fazla eş anlamlı kelimesi oluşmakta ve kullanılmaktadır. İşte, merak edilenler.

Tasdik Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir Tasdiğin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

 Tasdik kelimesinin eş anlamlısı olan kelime onay kelimesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir duruma onay vermek, onaylamak ve kabul etmek aynı zamanda tasdik etmek anlamına gelmektedir.

Haberin Devamı

 Tasdiklenmek kelimesi böylece net bir şekilde açıklanmış olmaktadır.

 Tasdik Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir?

 Tasdik kelimesi anlam olarak onaylamak anlamına gelmektedir. Aynı zamanda eş anlamlı kelimesi de onay olarak karşımıza çıkmaktadır. Onay vermek, onaylamak, kabullenmek ve izin vermek kelimeleri tasdiğin eş anlamlısı olmaktadır.

 Tasdik Kelimesinin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler Nelerdir?

 Tasdik kelimesinin çok fazla eş anlamlı kelimesi bulunmaktadır. Genel olarak onay kelimesi eş anlamlı kelime olarak kabul edilmektedir. Ancak onaylama, kabul etme, ikrar etme, onama ve ikna kelimeleri de eş anlamlı olabilmektedir.