Eğitim Fesleğen Nedir, Faydaları Nelerdir? Fesleğen Neye İyi Gelir?

Fesleğen Nedir, Faydaları Nelerdir? Fesleğen Neye İyi Gelir?

17.03.2021 - 16:02 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak yetiştirilen fesleğen aynı zamanda sağlıklı bir yaşam için oldukça yararlıdır. Ancak fesleğen hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan kişiler fesleğen nedir, faydaları nelerdir ve fesleğen neye iyi gelir gibi soruları sıkça sormaktadır. Fesleğen hakkında detaylı bilgileri ve sağlık açısından detaylarını derledik.

Fesleğen Nedir, Faydaları Nelerdir Fesleğen Neye İyi Gelir

Fesleğen başta lavanta, nane ve adaçayı gibi bitkilere ait olan bitki olarak geçmektedir. Sağlık için çeşitli hastalıklara faydası bulunan fesleğenin baş ağrısı, balgam, gaz, sindirim sorunu ve öksürük gibi sorunlara oldukça yardımcı olduğu bilinmektedir.

Fesleğen Nedir, Faydaları Nelerdir?

Daha çok ılıman bölgelerde ve tek yıllık şekilde yetiştirilmekte olan fesleğenden özel çay yapılarak tüketilebilmekte veya farklı yemeklere katılarak tüketim yapılabilmektedir. Fesleğenin başlıca faydaları şunlardır:

- Öksürüğe iyi gelir.
- Baş ağrısını giderir.
- Böcek ve sinek ısırıklarına iyi gelir.
- Mide krampı, şişkinlik ve sindirim sorunlarına iyi gelir.
- Balgam ve idrar söktürücüdür.

Fesleğen Neye İyi Gelir?

Halsizlik gibi durumlarda vücudun enerjik olmasını sağlayan fesleğen, vücudu sakinleştirmeye iyi gelmektedir. Öte yandan baş dönmesi ve baş ağrısını gidermekte olan fesleğen, saç köklerini güçlendirmeye de iyi gelmektedir.