Eğitim Garnet Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları Ve Özellikleri Nelerdir?

Garnet Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları Ve Özellikleri Nelerdir?

10.01.2022 - 15:09 | Son Güncellenme:

Garnet taşı birçok farklı renklere sahip şeffaf, opak ve yarı şeffaf türleri bulunan bir değerli taş türüdür. Sıklıkla kırmızı renkte bulunur. Halk arasında lal taşı olarak da bilinmektedir. Sizler için garnet taşı nedir, ne işe yarar, faydaları ve özellikleri hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Garnet Taşı Nedir, Ne İşe Yarar Faydaları Ve Özellikleri Nelerdir

Oval bir yapıya sahip olan garnet taşı hayal kuran veya merhamet taşı olarak da bilinmektedir.

Haberin Devamı

Garnet Taşı Nedir?

Garnet taşı bir mineral grubu taşıdır. Kendi içerisinde alt gruplara ayrılır. En bilinen alt grup taşları ise şu şekildedir;

Pirop

Uvarovit

Andradit

Demantoit

Katoit

Şorlomit

Melanit

Tsavorit

Grossular

Garnet taşı sıklıkla enerji taşı olarak kullanılır. Negatif enerjiyi yok etmesiyle bilinir. En değerli doğal taşlar arasındadır.

Garnet Taşı Ne İşe Yarar?

Garnet taşı özellikle vücutla temas halinde taşınması halinde bireylerde yer alan negatif enerjiyi, pozitife çevirir. Garnet taşı aynı zamanda eşleri temsil eden bir taştır. Sıklıkla aslan, akrep, kova ve koç burcunda olan kişilerin burç taşı olarak kullandığı bir taştır. Sıklıkla Brezilya, Zaire, Amerika ve Hindistan gibi ülkelerde ünlüdür. Garnet taşı kolye, küpe, yüzük ve bilezik gibi takılarda kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Garnet Taşı Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?

Garnet taşı unutkanlık için kullanılabilecek bir taş türüdür. Kişilerin daha anlayışlı ve yumuşak olmasına yardımcı olur. Bedeni iyileştirme özelliği bulunur, bedene fayda sağlar. Cinsel duyarlılığı attırdığını bilinir, bedeni temizler, kuvvetlendirir ve enerji verir. Kalp hastalıklarına iyi gelir, hormonu dengeler, vücudun ağrılarını geçirir, siniri geçirir.

 Garnet taşı oldukça özel ve son derece faydalı bir taştır. Garnet taşı dişi ve erkek olarak ikiye ayrılır. Erkek olan garnet taşı kırmızı renge sahiptir, dişi olan garnet taşı ise açık bir kırmızı renge sahiptir. Herhangi bir şekilde bir mineral grubuna sahip değildir. Birçok farklı taşın kimyasal bileşimi ile oluşmuştur.