Eğitim Göğüs Kasları Ne İşe Yarar? Kısaca Görevleri Ve Özellikleri

Göğüs Kasları Ne İşe Yarar? Kısaca Görevleri Ve Özellikleri

07.12.2021 - 16:03 | Son Güncellenme:

Özellikle vücut geliştirme de en çok ele alınan kısımlar göğüs kaslarıdır. Görsel açıdan etkili bir görünüm sağlaması ile beraber, aynı zamanda fizyolojik açıdan önemli görevlere sahiptir. Peki göğüs kasları ne işe yarar tüm detayları ile derledik.

Göğüs Kasları Ne İşe Yarar Kısaca Görevleri Ve Özellikleri

Genel olarak herhangi bir ağırlık kaldırmak ya da itme noktasında, göğüs kasları önemli bir yer taşımaktadır. Bu sebepten dolayı düzenli olarak göğüs bölgesinin kas grubu olarak güçlü olması gerekir. Bulunduğu yer ile beraber görevleri üzerinden önemli kas grupları içerisinde olduğunu ifade etmek mümkün.

Göğüs Kasları Ne İşe Yarar?

Vücudun üst kısmında yer alan göğüs kasları aynı zamanda itme kası olarak da bilinmektedir. Özellikle itme eylemi ile beraber, aynı zamanda örneğin belli ağırlığa sahip bir eşyayı gün içerisinde taşımak için göğüs kasları kullanılır. Bu şekilde ağırlık üzerinden birçok farklı aktivite konusunda, göğüs kasları önemli bir yer tutmaktadır.

Göğüs Kasları Kısaca Görevleri

Göğüs bölgesini üst kısmında yer alan ve itme olarak da bilinen bu kaslar, pek çok ağrıdı bulma noktasında önemli bir göreve sahiptir. Örneğin barbell bench press gibi bilinen itme eylemlerini gerçekleştirir. Aynı zamanda mesela ağır bir şifonyeri taşıma noktasında kullanılır. Bununla birlikte omuz ve kol ile beraber sırt kasları üzerinden bağlantılı biçimde destek amaçlı öne çıkar.

Göğüs Kaslarının Özellikleri

Kolun gövde önündeki hareketlerini gerçekleştirme ile beraber göz kasları en önemli kas grupları içerisinde yer. Özellikle aşağı doğru, yukarı doğru, yatay ile beraber horizontal biçiminde uzanan bir yapıya sahiptir. Böylece fırlatma, itme ve atma gibi birçok işlemin kol üzerinden yapılmasına olanak sağlayan önemli özelliklerle öne çıkar. Göğüs kısmının üst bölümünde yer alır ve birçok farklı kas ile bağlantılı biçimde çalışır.