Eğitim Greft Nedir? Saç Ekiminde Greft Ne Anlama Gelir?

Greft Nedir? Saç Ekiminde Greft Ne Anlama Gelir?

28.02.2021 - 22:46 | Son Güncellenme:

Saç ekimi birçok kişinin yaptırdığı bir işlemdir. Saç ekimi işlemlerinde bazı terimler bulunuyor. Greft terimi de bu terimler arasında yer alıyor. Greft hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişiler, internet üzerinden bazı araştırmalar yapabiliyor. Greft nedir? Saç ekiminde greft ne anlama gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Greft Nedir Saç Ekiminde Greft Ne Anlama Gelir

Greft içeriğinde deri ve saç kökleri bulunur. Genel olarak saç kökü olarak biliniyor.

Greft Nedir?

Greft içeriğinde 1 ile 5 adet saç kökü yer alıyor. Gref içeriğinde bulunan deri oranları saç kökü sayılarını gösterir. Tekli, çiftli, üçlü ve dörtlü olarak farklı türleri bulunur. Saç ekiminde saç kökü nakil işlemleri greft nakli olarak biliniyor. Saç kökleri tek olarak nakledilmiyor. Fakat greftler bu durumda tek tek alınarak naklediliyor. Bunun nedeni köklerin canlılığı aktif olarak korunmasıdır.

Saç Ekiminde Greft Ne Anlama Gelir?

Saç ekimi işlemlerinde greftler her zaman canlıdır. Donör bölgeden alım yapılırken veya dizilirken ekim süresi boyunca canlı tutulur. Saç ekimi sonrasında derilerin üzerinde görünebilirler. Greftlerin canlılığını korumak ekim işlemleri konusunda oldukça önemli bir detaydır.